Bottas: Életem versenye! - F1VILÁG.HU

Bottas: Életem versenye!

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája maga sem hitte el, hogy milyen teljesítményt nyújtott a győzelemig vezető úton az F1-es Ausztrál Nagydíjon.
Fotó: Mercedes

A Mercedes versenyzője megígérte, hogy idén egy új Bottast fognak látni a Forma-1-ben, miután a télen nagy változásokon ment keresztül. Úgy tűnik, a finn pilóta abszolút betartotta szavát, hiszen az Ausztrál Nagydíjon magabiztos győzelmet aratott. 

Bottas a második helyről kezdte meg a melbourne-i versenyt, azonban már a rajtnál megelőzte csapattársát, Lewis Hamiltont, ezt követően pedig nem engedte ki kezéből a vezető pozíciót. 

Ez volt életem versenye. Meg kell csípnem magam: mi történt? Még nem igazán tudom, mit is mondhatnék. A rajtom tökéletes volt, aztán pedig karrierem legjobb versenye következett. Minden olyan jól alakult, teljesen irányításom alatt tartottam a dolgokat” – nyilatkozta Bottas a futamot követően. 

„A jó rajt után mindenképp ki akartam autózni egy megfelelő távolságot Lewishoz képest. Ez remekül működött. Mindig tudtam, hogy le tudom győzni Hamiltont. De azt is tudtam, hogy ehhez a maximumot kell kihoznom magamból. Ez ma sikerült. A verseny második fele tökéletes volt, hihetetlen.”

A futam végén nagy csata alakult ki a leggyorsabb körért járó pontért – Max Verstappen és Lewis Hamilton is pályázott rá, azonban ezt is Bottas kaparintotta meg. 

„Igen, ezt a pluszpontot mindenképp hozni akartam, ezt jeleztem a csapatrádión. Tudtam, hogy megvan a sebességem, hogy még a használt abroncsokkal is elérjem a legjobb időt. Ma minden passzolt: legszívesebben indulnék most még egy versenyen!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas: Életem versenye!
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó
Hamilton nagyon örül, de nehezebb folytatásra számít

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!