Friss hírek

Bottas elismeri, végezhetett volna jobb munkát a mexikói rajtnál

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elismerte, végezhetett volna jobb munkát is a múlt hétvégi Mexikói Nagydíj rajtjánál, és megakadályozhatta volna Max Verstappent abban, hogy az élre törjön.

Bottas a pole pozícióból vághatott neki a mexikóvárosi futamnak, ám nem sikerült jól a rajtja, és képtelen volt maga mögött tartani a 3. pozícióból induló Max Verstappent.

A finn pilótát a verseny után főnöke, Toto Wolff is kritizálta kissé, és csapattársa, Lewis Hamilton szerint is „nyitva hagyta az ajtót” Verstappen előtt.

Bottas újságírói kérdésre csütörtökön, már Brazíliában azt mondta, utólag ugyan könnyű okosnak lenni, de talán végezhetett volna jobb munkát is.

„Ha nagyon őszinte akarok lenni magammal, utólag könnyű azt mondani, hogy talán csinálhattam volna másképp a dolgokat. De abban a pillanatban azt gondoltam, jó döntéseket hozok” – mondta a finn.

„Ha újra kellene élnem a pillanatot, akkor talán lett volna módja annak, hogy blokkoljam Maxot, vagy megakadályozzam, hogy kívülre húzódjon, de akkor talán belül lett volna esélye. Nem tudom.”

„Az adott pillanatban próbáltam a legjobbat nyújtani, ez minden, amit tehetek. Nyilván megnéztem a videófelvételeket. Ha újra ugyanebbe a helyzetbe kerülnék, talán jobb munkát végeznék. De lehet, hogy nem.”

Bottas a rajtot követően balesetbe keveredett, Daniel Ricciardo ugyanis neki ütközött, ami miatt a mezőny végére csúszott vissza. Végül nem is jött össze a pontszerzés, a leggyorsabb kör révén viszont legalább rabolt egy pontot Verstappentől.

„A szombatunk jó volt Mexikóban, és úgy érzem, hogy ha ott összejött a pole, miért ne harcolhatnánk érte a hátralévő versenyeken is? Szóval ez lesz a cél” – mondta a brazil hétvégével kapcsolatban.

„De itt más lesz a hétvége formátuma, és eléggé a vasárnapra kell fókuszálnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!