Friss hírek

Bottas elismerte, a másik stratégia jobb lett volna

Bár az összes szabadedzést az élen zárta, Valtteri Bottas végül nem tudta megszerezni a pole pozíciót a Forma-1-es Portugál Nagydíj szombati időmérő edzésén. A finn elismerte, rossz taktikát választott magának.

A kvalifikáció végére mindkét Mercedes-pilóta úgy döntött, a közepes keverékű abroncsokkal próbál javítani addigi legjobbján, ám míg Lewis Hamilton két gyorskör mellett tette le voksát, addig Valtteri Bottas úgy döntött, egy mért körrel próbálkozik.

Hamilon végül 102 ezredmásodperces előnnyel jobbnak bizonyult csapattársánál, Bottas pedig a kvalifikáció leintése után elismerte, a címvédő jobban taktikázott.

„Az időmérő végén úgy döntöttünk, hogy a közepes abroncsokra váltunk” – magyarázta a finn versenyző. „Egy hajszálnyival gyorsabbnak éreztük őket, mint a lágyakat.”

„Az én döntésem volt, hogy a végén egyetlen mért kört futok, de úgy tűnik, a két gyorskör jobban bejött Lewisnak.”

„Egészen jó kört futottam – nem volt tökéletes, és nehéz is volt igazán tiszta köröket futni. Jó volt a kör, de sajnos két gyorskört kellett volna nekem is futnom.”

Bottas azt mondja, természetesen mindent megtesz azért, hogy a győzelemért harcoljon a vasárnapi versenyen.

„Jó lett volna, ha a pálya tiszta oldaláról rajtolhatok, de a második helyről rajtolva is minden tőlem telhetőt megteszek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!