Bottas elismerte, Hamilton végig tempóelőnyben volt

Fotó: Mercedes
2019 French Grand Prix, Sunday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Képtelen volt tartani a lépést a vasárnapi Francia Nagydíjon Lewis Hamiltonnal a Mercedes másik versenyzője, Valtteri Bottas.

A finn a 2. pozícióból vágott neki a futamnak, és abban bízott, a rajtnál képes lesz megszorongatni a címvédőt. Hamilton viszont remekül rajtolt, és a versenyen végül magabiztos győzelmet aratott.

Bottas elismerte, Hamilton tempóelőnyt élvezett a futamon, miközben ő sokat küszködött a Pirelli abroncsaival.

„Végül elég csendes verseny lett belőle. A rajtnál volt a legnagyobb lehetőségem, de Lewis is jól jött el, szóval nem volt sanszom” – mondta a finn versenyző.

„Lewis nagyon gyors volt ma: próbáltam tartani a lépést, de az első abroncsaim kezdtek darabokra hullani – úgy a közepes keverék, mint a verseny végén a kemények.

„Aggódtunk a hólyagosodás miatt, amivel a verseny utolsó szakaszában szembesültünk, szóval vissza kellett vennem egy kicsit. Volt némi különbség a végén, de szerettünk volna a biztonságra menni, hogy célba érjünk.”

„Lewis viszont tempóelőnyben volt, és jobban életben tartotta a gumikat, szóval ezt meg kell vizsgálnom, és tanulnom kell belőle. Büszke vagyok arra a munkára, amit csapatként elvégeztünk, az újabb kettős győzelem nagyszerű eredmény.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!