Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Bottas elismerte, kezd elúszni a világbajnoki cím

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas a Spanyol Nagydíj után elismerte, kezdi azt érezni, hogy a világbajnoki cím idén is kicsúszik a kezei közül.

A finn pilóta a 3. helyen ért csak célba a barcelonai versenyen, miközben csapattársa, Lewis Hamilton újabb győzelmet aratott.

Bottas hátránya így 43 pontra nőtt a tabellán a címvédővel szemben, ráadásul kettejük között ott van még Max Verstappen is.

A Mercedes pilótája a katalán verseny után nem rejtette véka alá csalódottságát – elárulta, versenye már a rajtnál megpecsételődött.

„A kezdeti elemzések azt mutatják, hogy egy egyszerű rossz rajt volt. A kezdeti elrugaszkodás nem volt elég jó, és a reakcióidőm is lehetett volna egy kicsit jobb, szóval nem volt meg az a tökéletes rajt, amire szükségem lett volna” – magyarázta Bottas.

„És ha a mögötted lévők ezen a pályán szélárnyékot kapnak tőled, neked pedig nincs, és a rajtod nem jobb, akkor megfizeted az árát. Csalódott vagyok természetesen, messze nem volt ideális.”

„Momentán fogalmam sincs, mekkora a ponthátrányom, de túlságosan nagy. És látom, hogy a bajnokság kezd elúszni. Szóval ki fogunk használni pár napot arra, hogy átnézzünk mindent, és kiderítsük, mi ment félre. És újra tovább lépünk.”

„Jelenleg nagyon csalódott vagyok. De igen, tudom, hogy mindig visszavágok, és nincs kétségem afelől, hogy Spában, ahogy mindig, teljesen egészséges leszek mentálisan, és mindent beleadok. De most egyszerűen csak valahol máshol akarok lenni.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint mi miatt ment félre az idei szezon, a finn azt mondta: „Jelenleg nem tudom megmondani. Jól kezdtem az első futamon, és a tempó egész évben, minden egyes versenyen megvolt. Az időmérő szuperszoros minden egyes alkalommal Lewis és köztem, néha ő ver meg engem, máskor én őt. Apró a különbség.”

„Szóval nem tudom még az okot. Volt pár sz­*r versenyem Silverstone-ban, balszerencsém volt. De jelenleg nehéz megmondani. Talán az idő múlásával meg tudom majd mondani, de jelenleg nincs válaszom.”

„Az első versenytől eltekintve rosszul mentek a dolgok. Nem volt egyetlen sima, problémamentes hétvégém sem, szóval eddig elég rossz ez az idény. Ez nyilván kiábrándító.”

„Szóval jó, hogy jön egy kis szünet. Remélhetőleg még sok futamunk lesz, akár még 10 is. Nagyon remélem. De eddig messze nem ideális a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!