Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Bottas elismerte, küszködik a rajtokkal

2020 Italian Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, muszáj lesz fejlődést elérnie a versenyek rajtját tekintve, a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon ugyanis bebizonyosodott, hogy vannak még zavaró tényezők a futamok előtti procedúrában.

A finn versenyző a monzai versenyen csúnyán elrontotta a startot, ráadásul nem először fordul elő vele hasonló: a Magyar Nagydíjon a lefulladásgátló is működésbe lépett autójában, miután túl korán reagált a rajtlámpákra, és az utolsó pillanatban visszakozott. Ott szintén rengeteg pozíciót veszített.

Bottas azt mondja, azok a változtatások, melyeket elvégeztek a rajt előtti procedúrákon, nem működnek simán, ezért javítani kell rajtuk.

„Volt egy problémám a lámpákra való reakcióval” – mondta a finn versenyző a monzai verseny után, miután rengeteg pozíciót veszített azzal, hogy rosszul sikerült számára az elrugaszkodás.

„Játszadozunk azzal, ahogy gyakoroljuk a rajtokat, és kialakítjuk a protokollt. Változtattunk rajta egy kicsit, és úgy érzem, a rajtoknál néha voltak bizonyos zavaró tényezők.”

„Ezek nem feltétlenül reprezentatívak a tényleges rajtokkal szemben, habár részemről nem mehetek bele további részletekbe ezzel kapcsolatban.”

Bottas azt mondja, hasonlóan korán reagált a rajtra Monzában, mint másfél hónapja a Hungaroringen, ezúttal viszont az időzítése nem volt annyira rosszul.

„Ismét majdnem kiugrottam, de szerencsére nem volt olyan durva a helyzet, mint korábban. De a tényleges rajtról egy kicsit lekéstem.”

„Vannak még dolgok, amiken dolgozhatunk ezzel kapcsolatban. Maga az elrugaszkodás, miután elengedem a kuplungot, az rendben van, és sikerült előre lépnünk. Csupán a következetesség hiányzik a rajtlámpákra való reakciókat tekintve – ezen dolgoznunk kell még.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!