Bottas: Én nem fogok pszichológiai játszmákat űzni Hamilton ellen - F1VILÁG.HU

Bottas: Én nem fogok pszichológiai játszmákat űzni Hamilton ellen

HIRDETÉS
Nem próbál meg belemenni pszichológiai játszmákba csapattársa, Lewis Hamilton ellen Valtteri Bottas, ahogy például Nico Rosberg tette azt annak idején – akinek egyébként egy alkalommal sikerült is legyőznie a ma már hétszeres világbajnokot.
2020 Eifel Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Valtteri Bottas Lewis Hamilton

Rosberg és Hamilton négy idényt töltöttek el együtt a Mercedesnél, kettejük viszonya pedig meglehetősen rideg volt a pályán kívül, és gyakran a versenyeken is egymásnak feszültek.

Bár a legtöbbször Hamilton volt a jobb kettejük közül, Rosberg végül 2016-ban nagy csatában legyőzte Hamiltont, majd a szezont követően bejelentette visszavonulását. A német versenyző azóta többször nyilatkozta, rengeteg lemondással járt számára a 2016-os idény, és nyilatkozataiban tanácsolta is Bottasnak, hogy próbáljon meg fejben erős lenni, és különféle „pszichológiai játszmákba” belemenni.

Bottas viszont azt mondja, ő nem próbálkozik ilyenekkel.

„Azt gondolom, a csapatunk erőssége abban rejlik, hogy tudunk csapatként dolgozni” – mondta a finn a Motorsport.com című lapnak adott exkluzív interjújában. „Persze tudunk keményen versenyezni, de itt meg is tudunk állni. És tudjuk azt a tényt, hogy a csapat abból tud profitálni végül, ha tudunk együtt dolgozni.”

„Szóval nem lesz semmiféle beállítás- vagy adatrejtegetés, vagy bármi ilyesmi. A csapatszellemet pedig sokszor alábecsülik a csapatsportokban. Azt gondolom, nagyon fontos, hogy fenntartsuk a motivációt, és ne legyenek konfliktusok. Az utam során persze sokan utaltak rá, hogy legyek Nico Rosberg. De én nem vagyok Nico Rosberg. Én inkább a pályán való beszédet preferálom, és a fair versenyzést.”

„És lehetőségem volt megismerni Lewist. Pontosan tudom, hogy nincs előnye annak, ha megpróbálok belebújni a fejébe. Biztosan idegesítő lenne számára, ugyanakkor viszont az én energiámat is felemésztené. És azt gondolom, csak még dühösebb lenne ettől, és csak még gyorsabbá válna.”

„Szóval én úgy akarok győzni, ahogy a dolgokat csinálom. Ez a célom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!