Bottas: Érdekesnek tűnik a Sauber teljesen új versenyautója - F1VILÁG.HU

Bottas: Érdekesnek tűnik a Sauber teljesen új versenyautója

Nincs már fejlesztési potenciál az idei autóban, így egy teljesen új versenygépre lesz szüksége a Sauber Forma-1-es csapatának 2024-ben — mondja a csapat rutinos versenyzője, Valtteri Bottas.

Az F1-ben idén utoljára Alfa Romeo néven szerepelt istálló nagy reményekkel vágott neki a bajnokságnak, hiszen abban bízott, sikerül rendre a középmezőnyben versenyeznie, és a legtöbb futamon a pontokért tud harcolni. Ehelyett viszont a csapat meglehetősen gyenge formát mutatott, és 16 ponttal csak a 9. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot.

Valtteri Bottas, az Alfa Romeo rutinos pilótája elárulta, 2024-re egy vadonatúj autóval készülnek majd, és elmondása szerint lesznek érdekes megoldások rajta.

„Örülök, hogy vége” — mondta az elmúlt idénnyel kapcsolatban a rutinos finn. „Jövőre pedig mindenki újra a nulláról kezd. A csapatunknál számos változás történt az elmúlt időszakban, és szerintem ezek pozitív változások voltak.”

„És a jövő évi autó koncepciója is érdekesnek tűnik. Szóval ebben az értelemben reménykedem. Most viszont keményen kell dolgoznunk, hogy újra megpróbáljuk. A fő dolog, hogy egy új autóra lesz szükségünk. És másnak kell lennie. Ez a legnagyobb dolog, amit megtanultunk idén, világos, hogy a végére értünk ezen autó fejlesztésének, egyszerűen nem tudtunk semmi jelentőset találni. Szóval a teljes koncepciónak másnak kell lennie. Ez az, amit megtanultunk.”

„Az alapján, amit látok, örülök, mert vannak különbségek. Azt gondolom, erre van szükségünk. Rengeteg a kérdőjel, még nagyon korán van. De legalább látjuk a fejlődést, és az elmúlt néhány hét valójában igazán produktívan telt a gyárban.”

Bottas azt mondja, a nemrégiben érkezett technikai igazgató, James Key már sokat hozzá tud tenni a munkához a Saubernél.

„Úgy éreztem, hogy elkezdtek történni a dolgok az új szakemberek — köztük James — érkezésével. Nyilván rendkívüli tudással rendelkezik még az idei McLarennel kapcsolatban is, szóval remek információk érkeznek másoktól. Ezt jó látni. Azt gondolom, ez az, amire szükségünk van.”

A 34 esztendős versenyző hozzátette, az legalább pozitívum, hogy nem az utolsó helyen zárták a bajnokságot.

„Úgy gondolom, azokon a versenyeken, melyeken megvolt a tempónk a pontokhoz, szerintem sikerült is megszerezni azokat. Szóval alapvetően a problémát az jelentette, hogy idén nem volt meg a nyers tempó ahhoz, hogy a top 10-be kerüljünk. Nem volt elég gyors autónk. Nem mi lettünk az utolsók, ez jó — de ez csak egy kis lépés, nem olyan jó, mint tavaly. Nehéz évünk volt. Abban bíztunk, hogy jobb helyen végzünk, de ez van. Most a jövőn kell dolgoznunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas: Érdekesnek tűnik a Sauber teljesen új versenyautója
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
Ekkor rajtol ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíj!
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!