Verstappen vs. Ocon

Bottas: Erre senki nem számított

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője csapattársához hasonlóan meglepődött az autó teljesítményén, amit az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén láttak.

A Mercedes megszerezte az első rajtsort az időmérőn edzésen, ám ezen ők maguk is meglepődtek. Lewis Hamilton úgy nyilatkozott, számára egyértelmű volt, hogy a Ferrari lesz elöl a hétvégén, és hasonló véleményen volt Bottas is, aki csapattársa mögött a második helyet szerezte meg. 

Le vagyok nyűgözve a csapat teljesítménye miatt, amit ma láttunk” – mondta Bottas.

„Tegnap jónak tűnt a dolog, de azok csak edzések voltak, ma volt az első olyan gyakorlás, ami tényleg számít. Nem hiszem, hogy bárki gondolta volna, hogy ebben a pozícióban leszünk egy ilyen teszt után.”

„De mindenki nagyon keményen dolgozott a csapatban és lehetővé tették ezt. Ez még csak az időmérő volt, holnap lesz a fő nap” – folytatta. 

Úgy tűnt, Bottas megszerezheti a pole pozíciót Ausztráliában, azonban végül 0,112 másodperccel alulmaradt Hamiltonhoz képest. 

„Természetesen jobban örültem volna, ha a pole-ban vagyok, de a futam holnap lesz, és jó lesz az első sorból rajtolni” – nyilatkozta a finn. 

„Tavaly a falban voltam az időmérőn. Sosem ez volt a legjobb pálya számomra a múltban, úgy érzem, hogy itt soha nem sikerült jó kvalifikációt teljesítenem. De most ezen a hétvégén jól építkeztem, a nulláról indultam és megpróbáltam edzésről edzésre tanulni.

„Még mindig van néhány dolog, amin javíthatok, ahogy Lewis is megmutatta az utolsó körében. Szoros volt, sokkal jobb, mint egy évvel ezelőtt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Friss hírek