Friss hírek

Bottas és Russell is hallgat jövőjéről

Sem George Russell, sem Valtteri Bottas nem tudott érdemi információval szolgálni a 2022-es évvel kapcsolatban a Forma-1-es Belga Nagydíj csütörtöki médianapján. A Mercedes várhatóan heteken belül dönt, hogy kettejük közül ki lesz Lewis Hamilton csapattársa jövőre.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke korábban azt mondta, várhatóan a nyári szünetben eldől, Bottas megtarthatja-e helyét a csapatnál, a napokban azonban már úgy fogalmazott, szeptemberben döntenek a második üléssel kapcsolatban.

Russell és Bottas csütörtökön együtt vettek részt a Belga Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, ám egyikük sem mondott semmit jövőjükkel kapcsolatban.

„Nincs hír, amit meg tudnék osztani” – mondta Bottas, majd hozzátette: „Talán tudok valamit, talán nem! De ahogy mondtam, nincs hír, amit megoszthatnék.”

Arra a konkrét kérdésre, hogy azért nincs-e hír, amiről beszámolhatnak, mert nem született még meg a döntés, Bottas diplomatikus választ adott. „Nincs hír, amit megoszthatnék. Nem kell megindokolnom ennek az okait.”

„Szerintem ugyanez igaz rám és George-ra is. Dolgunk van itt, nincsenek hírek, és a versenyzésre fogunk fókuszálni, arra, hogy a legtöbb pontot gyűjtsük annak a csapatnak, melynél versenyzünk.”

Russell hozzátette, kételkedik abban, hogy a jövő hétvégi Holland Nagydíj előtt lesz bejelentés jövőjével kapcsolatban.

„Jelenleg nincs hír, amit megoszthatnék. Nyilván egyeztettünk a nyári szünetben, de nincs semmi, amit bejelenthetnénk így vagy úgy ezen a hétvégén, és feltehetően jövő hétvégén sem, hogy őszinte legyek.”

„Szerintem ez nem probléma. Jó munkához idő kell, fogalmazzunk így! Mindketten szerencsések vagyunk, hogy a Mercedes gondoskodik rólunk, mindketten bízunk bennük a jövőnkkel kapcsolatban. A magam részemről nincs semmi problémám. Hogy holnap lesz-e döntés, vagy Abu Dhabi után… Azt gondolom, bíznunk kell azokban, akik gondoskodnak rólunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!