Friss hírek

Bottas: Esélyünk lett volna a pole-ra

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője úgy érzi, esélyük lett volna a pole pozíció megszerzésére, ha nem szakítják meg piros zászlóval a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzését.

Bottas végül a 3. rajtkockát szerezte meg Charles Leclerc és Max Verstappen mögött Monacóban, miután a Ferrari versenyzője az időmérő végén falhoz csapta autóját, így meg kellett szakítani az edzést. 

Többek között Bottas sem tudta befejezni gyorskörét, ami miatt csalódott volt a finn pilóta. 

„Csalódott vagyok, hogy nem sikerült befejeznem az utolsó köröm a piros zászló miatt. De néha ez van” – nyilatkozta a Mercedes versenyzője. „Az utolsó körre hagytam mindent, az első köröm egyáltalán nem volt ott, a második próbálkozás előtt viszont jól készültünk a felvezető körrel.”

„Jól éreztem magam, jó volt a köridőm is, szóval lesújtva érzem magam” – folytatta. 

A kérdésre, hol tartott körében és mennyi időt javított a korábbihoz képest, mielőtt megszakították az edzést, Bottas így válaszolt: „Azt hiszem, a 6-os, 7-es kanyarban és 0,150 másodperccel volt jobb. De ez mind csak „ha”, most ez van.”

Bottas hozzátette, az időmérőn jól érezte magát az autóban és az időmérő előtti beállítás-módosítások is a javukra váltak

„Azt hiszem, a hétvége során sikerült jó előrelépéseket tennünk az autóval, és az időmérőn elégedettek voltunk. Szerintem az utolsó körben harcban lettünk volna a pole-ért, szóval holnap a versenyen mindent megpróbálunk majd. Ez Monaco, bármi megtörténhet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!