Friss hírek

Bottas: Esőben több esélyünk lenne a pole-ra

2019 Russian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes
A Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzője, Valtteri Bottas abban bízik, esős körülmények között rendezik majd meg az Orosz Nagydíj időmérő edzésén, vizes pályán ugyanis több esélyük lenne a pole pozíció megszerzésére.

Az ezüstnyilak szemmel láthatóan küszködtek a pénteki szabadedzéseken: Bottas a délelőtti tréningen 4. lett, míg a délutáni gyakorlást a 3. pozícióban zárta, bő 6 tizedmásodperccel lemaradva a leggyorsabb Max Verstappentől.

Bottas az edzésnap végén úgy nyilatkozott, bőven van még hová fejlődniük az egykörös tempót tekintve.

„Mindig nagyon élvezetes ezen a pályán vezetni, de sajnos a többiek egy kicsit gyorsak voltak ma nekünk” – vallotta be a finn, aki 2017-ben Szocsiban szerezte pályafutása első F1-es győzelmét.

„Az autó egyensúlya rendben volt, csupán az általános tapadással küszködtem. Minden más rendben volt. Viszont nyilván előre kell lépnünk, ha harcolni akarunk a pole-ért szombaton.”

„Este alaposan átnézzük majd a gyűjtött adatokat, hogy lássuk, hogyan lehetnénk jobbak. A gumik kulcsfontosságúak a jó teljesítmény szempontjából ezen a pályán, és meg kell próbálnunk többet kihozni a lágy gumikból egy körön. A közepes- és a kemény keveréken viszont meglehetősen jónak tűnt a teljesítményünk.”

A finn versenyző hozzátette, reméli, hogy vizes pályán tartják majd a szombati időmérőt, így ugyanis több esélyük lenne a pole megszerzésére.

„Remélem, hogy lesz eső szombaton – szerintem egy esős időmérőn jobb esélyeink lennének.”

Az előrejelzések szerint egyébként szombaton főleg délelőtt lehet csapadék Szocsiban, az időmérő idejére kitisztulhat az ég.

Időjárás-előrejelzés
Orosz Nagydíj, Szocsi Időjárás

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek