Friss hírek

Bottas: Ez inkább rali volt, mint Forma-1

Nehéz napon van túl a Mercedes csapata, köztük Valtteri Bottas is a Török Nagydíj első két szabadedzését követően – a finn versenyző szerint borzasztóan nehéz dolguk volt, de reméli, a hétvége további részében javulnak a pályakörülmények.

Az első szabadedzésen a két Mercedes csak a 9. és a 15. helyeken végzett, míg a második szabadedzésen Verstappen és Leclerc mögött Bottas a 3., Lewis Hamilton pedig a 4. helyen zárt. 

Pénteken a teljes mezőny az újraaszfaltozott isztambuli pályára panaszkodott, miután az rendkívül csúszós volt az egész nap folyamán, Hamilton egyenesen „sz*rnak” nevezte a pályát

„Amikor kimentem a pályára délelőtt, sokkal inkább olyan volt, mintha raliznánk, nem pedig olyan, amihez a Forma-1-ben hozzászoktunk. De szórakoztató volt körözni a pályán, kísérletezni az autóval, ez élvezetes volt” – mondta Bottas. 

„Az aszfalt új és nagyon sima, ez pedig megnehezíti a gumik felmelegítését. Kulcsfontosságú ilyen körülmények között megfelelő hőmérsékletre hozni a gumikat, hogy kontrollálni tudjuk a helyzetet. Ezt már a téli tesztek során tapasztaltuk, de ilyen szélsőséges szituáció még nem volt.

Bottas azonban reméli, hogy – ahogyan már pénteken is láttak némi javulást – szombaton tovább folytatódik ez a tendencia. 

„Ma sokat gyorsult a pálya, ami csökkentette a köridőket, és ez a hétvége során folytatódni is fog. A lágy gumik voltak a legjobbak összességében, ennek volt a legjobb a tapadása, még akkor is, ha az első gumik szemcsésedtek. Sokat tanulhatunk a mai napról, nehéz meghozni a helyes döntéseket, nem csak a beállítások terén, de a versenystratégia szempontjából is.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!