Bottas: Ez megint szoros lesz - F1VILÁG.HU

Bottas: Ez megint szoros lesz

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája izgalmas versenyre számít az F1-es Spanyol Nagydíjon, és reméli, hogy a 3. helyről sikerül felvennie a harcot Max Verstappennel és csapattársával.
2021 Spanish Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes

Bottas csapattársa, Lewis Hamilton és Max Verstappen mögött a 3. rajthelyet szerezte meg a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, 1,3 tizedmásodperccel lemaradva Hamilton legjobb köridejétől. 

A finn pilóta elárulta, úgy gondolta, a pole-ra is esélyes, azonban gyorskörén hibázott, így csak a 3. rajtpozíció lett az övé. 

„Ez szoros volt! Olyan érzés volt, mintha a pole-ért harcoltam volna, de egy megcsúszás miatt 1 tizedet veszítettem a 10-es kanyarban, és ezek a kis különbségek számítanak idén” – mondta Bottas az időmérőt követően. „Erős csomagunk van és nem kétség, hogy holnap harcban leszünk – ez megint szoros lesz köztünk és a Red Bull között.”

„Ha a gumikat jó állapotban tudod tartani, akkor sokkal versenyképesebb leszel a bokszkiállások környékén. Van lehetőség arra, hogy keverjük a stratégiákat és megpróbáljuk az egy- vagy kétkiállást” – folytatta a finn. 

„Sokat fogunk dolgozni éjszaka, és várnotok kell vasárnapig, hogy megtudjátok a stratégiánkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!