Bottas: Ez messze volt attól, amit vártam - F1VILÁG.HU

Bottas: Ez messze volt attól, amit vártam

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője a győzelmet tűzte ki célul a Magyar Nagydíjon, azonban be kellett érnie a pontszerző 8. hellyel, miután az első körben megpecsételődött a futama.
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 04: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15, Valtteri Bottas driving the (77) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 battle for position into turn one at the start during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 04, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-215HP3FQH2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Bottas a rajtot követően csapattársával, Lewis Hamiltonnal kezdett csatázni, aminek következtében összeértek, majd Charles Leclerckel, a Ferrari pilótájával is ütközött – ennek következménye már egy szárnytörés lett, így néhány kör elteltével a finn kénytelen volt a bokszba hajtani. 

Ezzel a mezőny végére került, ahonnan nehéz volt felzárkóznia – igyekezett mindent beleadni, de a forgalom egyáltalán nem könnyítette meg a dolgát, így végül a 8. pozícióba tudta felküzdeni magát

„Ez egy nehéz nap volt, nem erre számítottam” – nyilatkozta Bottas. „Messze volt attól, amit vártam. Az első lap egy káosz volt, az 1-es kanyarban blokkoltak a kerekeim, ami az én hibám volt. Próbáltam olyan későn és olyan keményen fékezni, amennyire csak tudtam, de a jobb elsőt blokkoltam, és kockásra fékeztem a gumit.”

„Ez egy kis alulkormányzottságot okozott, aztán összeértem Charlesszal, ami miatt eltört a vezetőszárnyam. Korán kiálltunk emiatt, ez pedig felborította a versenyem, mivel forgalomba jöttem vissza, és ez rengeteg időbe került.” 

„Megpróbáltam mindent, amit csak tudtam, de nagyon nehéz volt előzni. Legalább szereztem néhány pontot, de kielemezzük majd, ami történt, és tanulunk belőle.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!