Bottas: Ez messze volt attól, amit vártam - F1VILÁG.HU

Bottas: Ez messze volt attól, amit vártam

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője a győzelmet tűzte ki célul a Magyar Nagydíjon, azonban be kellett érnie a pontszerző 8. hellyel, miután az első körben megpecsételődött a futama.

Bottas a rajtot követően csapattársával, Lewis Hamiltonnal kezdett csatázni, aminek következtében összeértek, majd Charles Leclerckel, a Ferrari pilótájával is ütközött – ennek következménye már egy szárnytörés lett, így néhány kör elteltével a finn kénytelen volt a bokszba hajtani. 

Ezzel a mezőny végére került, ahonnan nehéz volt felzárkóznia – igyekezett mindent beleadni, de a forgalom egyáltalán nem könnyítette meg a dolgát, így végül a 8. pozícióba tudta felküzdeni magát

 

„Ez egy nehéz nap volt, nem erre számítottam” – nyilatkozta Bottas. „Messze volt attól, amit vártam. Az első lap egy káosz volt, az 1-es kanyarban blokkoltak a kerekeim, ami az én hibám volt. Próbáltam olyan későn és olyan keményen fékezni, amennyire csak tudtam, de a jobb elsőt blokkoltam, és kockásra fékeztem a gumit.”

„Ez egy kis alulkormányzottságot okozott, aztán összeértem Charlesszal, ami miatt eltört a vezetőszárnyam. Korán kiálltunk emiatt, ez pedig felborította a versenyem, mivel forgalomba jöttem vissza, és ez rengeteg időbe került.” 

„Megpróbáltam mindent, amit csak tudtam, de nagyon nehéz volt előzni. Legalább szereztem néhány pontot, de kielemezzük majd, ami történt, és tanulunk belőle.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas: Ez messze volt attól, amit vártam
Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!