Bottas: Ez nagyon szoros lesz a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Bottas: Ez nagyon szoros lesz a Ferrarival

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője biztos benne, hogy szoros csata alakul majd ki az élmezőnyben a Brit Nagydíjon.

Bottas az első szabadedzésen csapattársa mögött a 2., a második tréningen pedig a 3. helyet szerezte meg 0,3 tizedmásodperccel az élen végzett Sebastian Vettel mögött.

A silverstone-i versenypályát újraaszfaltozták, emiatt a korábbi évektől eltérően sokkal nagyobb a tapadás, viszont kissé hepehupás is lett.

„A pálya eléggé különbözik az előző években látottaktól, nagy a tapadás az új aszfalt miatt, de elég sok a pukli is” – nyilatkozta Bottas. „Szerencsére ez teljesítmény szempontjából nem befolyásol minket, csak a nagysebességű kanyarok, a 9-es és a 13-as lett egy kicsit trükkösebb. De ez nem nagy dolog, mert az új aszfalt miatt a tapadás nagyobb lett.”

A Brit Nagydíjon a megszokottnál sokkal melegebb volt a mai napon, és a hétvége hátralévő részére is hasonló időjárási körülményeket jósolnak.

„A lágy gumik jól működnek, volt néhányszor ugyan túlmelegedési problémánk, mert több mint 50 fokos volt a pálya, és szombaton és vasárnap hasonló körülmények lesznek” – mondta Bottas.

A Ferrarik nagyon versenyképesnek tűnnek, arra számítunk, hogy holnapig még találunk egy kis plusz teljesítményt, de nagyon szoros lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!