Friss hírek

Bottas: Furcsa látni a Mercedes szenvedését

Nagyot ugrott az ismeretlenbe Valtteri Bottas a téli csapatváltással, de abban az egy dologban biztos lehetett, hogy korábbi csapata autóit az Alfa Romeóban ülve már csak hátulról fogja látni. Nem ez történik, a finn az idei mindkét időmérőn legyőzött egy Mercedest.

A 32 éves finn versenyzőt nem törte meg, hogy öt év után elveszítette a futamgyőztes technikát, és egyelőre kellemes meglepetést okoz új csapatával. A bahreini szezonnyitón közvetlenül korábbi csapattársa, Lewis Hamilton mellé kvalifikált a hatodik helyre, és a versenyt is ebben a pozícióban fejezte be. Szaúd-Arábiában most a kvalifikáción nyolcadik lett, miközben az erősorrendben visszaesett Mercedes továbbra is küszködik, s Hamilton most csak 16. lett.

„Furcsa ezt látni. Gyanítom, hogy valamilyen problémája volt” – állapította meg Bottas Dzsiddában arra a megjegyzésre, hogy ezúttal lényegesen gyorsabb is volt a hétszeres bajnoknál. „Meglepő látni, hogy szenvednek, ugyanakkor kellemes is, hogy harcolhatok velük.”

Hirdetés
 

Ha az Alfa Romeo tartja a pozícióját a jelenlegi erősorrendben, Bottasra középcsapat pilótájaként remek év várhat, a dolgok ilyen kedvező alakulását pedig ő sem láthatta előre.

„Azt hiszem, nagyjából ez is volt a lehető legjobb forgatókönyv az első közös évünkre, amit a rendelkezésemre álló információk alapján elképzelhettem. Nagyon örülök, hogy meghoztam ezt a döntést. Jól érzem magam és élvezem ezt a helyzetet” – jelentette ki a tízszeres futamgyőztes finn.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!