Bottas: Ha 1 éves szerződést ajánlott volna a Mercedes, akkor is távoztam volna! - F1VILÁG.HU

Bottas: Ha 1 éves szerződést ajánlott volna a Mercedes, akkor is távoztam volna!

HIRDETÉS
3 évre szól Valtteri Bottas szerződése az Alfa Romeo Forma-1-es csapatánál – ezt maga a finn pilóta árulta el nemrég egy interjúban.
2021 Belgian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Valtteri Bottas

Bottas a visszavonuló honfitárs, Kimi Räikkönen helyét veszi majd át a svájci-olasz istállónál – ezt a hét elején jelentette be az Alfa Romeo csapata.

A megállapodás a hivatalos tájékoztatás szerint „több évre” szól, ennél többet Fred Vasseur csapatfőnök sem árult el.

A 31 esztendős Bottas viszont a finn MTV televíziós csatornának elárulta, 3 évre szól a megállapodás.

„Megnyugtató érzés. Minden világos, és tudom, hogy mi fog történni a most következő 3 és fél évben. Már ez a tény leveszi a súlyt a vállamról, és arra fókuszálhatok, amit csinálok” – fogalmazott Bottas.

Az nem világos, hogy egy fix 3 éves szerződésről, vagy esetleg egy opciós megállapodásról van-e szó, ám az nyilvánvaló, hogy Bottasszal hosszú távra tervez az Alfa Romeo.

„Néhány dologtól függ, de igen, de legalább 3 évig itt leszek. Ez nagyon fontos volt számomra. Egész karrierem során 1 éves szerződéseim voltak, szóval jó, hogy most van egy hosszabb távú projekt.”

Bottas korábban a Forma-3-ban és a GP3-ban is versenyzett Fred Vasseur csapatánál, és ismer néhány csapattagot az Alfánál. A finn „sok potenciált” lát a csapatban.

„A csapat biztosított arról, hogy egyfajta projektvezető lettem” – mondta a rutinos pilót.

„Nyilván, ha több felelősséged van, amikor mondasz valamit, és azt tényleg figyelembe veszik, az nagyon motivál.”

Hirdetés

Bottas beszélt arról is, ha a Mercedes egy 1 éves szerződést ajánlott volna, nemet mondott volna a csapatnak.

„Így van. Ha a Mercedes egy több évre szóló szerződést kínált volna, nyilván az lett volna az elsődleges opció. De ha 1 évet ajánlottak volna, távoztam volna.”

A korábban kétszer is vb-ezüstérmes finn hozzátette, az Alfa Romeót jobb opciónak tartja, mint a Williamshez való visszatérést.

„Minden, amit mondhatok, hogy természetesen próbáltam minden szempontból a lehető legjobb megállapodást találni magamnak. Az összes egyeztetés közül az Alfa volt a leginkább meggyőző opció. A Williams is szépen előrelépett, és remélem, hogy folytatni is tudják ezt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!