Friss hírek

Bottas: Ha gyorsabban megyek, a falban kötök ki

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője úgy érzi, valami nem stimmel autójával, miután az F1-es Azeri Nagydíj időmérő edzésén csak a 10. pozíciót szerezte meg.

A Mercedes egész hétvégén küszködött, a pénteki második szabadedzésen sem Lewis Hamilton, sem Bottas nem végzett a top 10-ben, és a versenyzők úgy nyilatkoztak, egyelőre hiányzik a teljesítmény az autóból. 

Habár a szombati kvalifikáció idő előtt, piros zászlóval ért véget, Bottas úgy érzi, így is a maximumot próbálta kihozni az autóból, ami nem úgy működött, mint ahogy szerette volna. 

„Elég káosz volt, ahogy várható is volt, piros és sárga zászlókkal, mindennel, és az utolsó körömet nem tudtam teljesíteni, ahogy sokan mások sem” – nyilatkozta a finn pilóta.

„De valami még mindig nincs rendben. Nagyon elmaradok tempóval, és fogalmam nincs, miért. Nincs magyarázatom. Minden kanyarban veszítek. Ha keményebben nyomom, akkor a falban végzem. Szóval ez a határ.

Hamilton Charles Leclerc mögül, a 2. helyről kezdheti majd meg a vasárnapi versenyt, míg Bottas csak a 10. rajtkockából indulhat majd. 

„Furcsa. Amikor idejöttünk, azt gondoltam, hogy elöl fogunk harcolni. Lewis most elöl van és nekem is ott kellene lennem. Nincs magyarázatom. Valami rossz” – nyilatkozta Bottas. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!