Bottas: Ha távoznom kell a Mercedestől, a Ferrarihoz mennék - F1VILÁG.HU

Bottas: Ha távoznom kell a Mercedestől, a Ferrarihoz mennék

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, szeretne 2020-ban is a Mercedes Forma-1-es csapatánál versenyezni, és mindent megtesz azért, hogy legyőzze Lewis Hamiltont. A finn azt mondja, ha végül távoznia kell a Mercedestől, a Ferrarinál próbálna ülést szerezni.
2019 Australian Grand Prix, Sunday - LAT Images Valtteri Bottas

A finn versenyző idén kétségkívül jobb formát mutat, mint az előző évben, a szezon során négy rajtelsőséget és két futamgyőzelmet szerzett.

Bottasnak a hétvégi Brit Nagydíjon is jó esélyei voltak a diadalra: a versenyen a pole-ból rajtolva sokáig vezetett, ám egy biztonsági autós periódus, illetve egy stratégiai hiba miatt végül lecsúszott a győzelemről, melyet így csapattársa, Lewis Hamilton szerzett meg.

Bottas hátránya így 39 pontra nőtt az összetettben az ötszörös világbajnokkal szemben.

A finn azt mondja, bár nehéz dolga van, jövőre is szívesen lenne Hamilton csapattársa.

„Ha nem Lewis lenne a csapattársam, talán több versenyt nyernék” – mondta a rutinos versenyző a Canal Plus TV-csatornának.

„De őszintén szólva nem változtatnék semmin, mert ez a helyzet segít abban, hogy fejlődjek és több mindent érjek el. Szeretnék harcba szállni vele.”

„Szeretném meghosszabbítani a szerződésem a következő szezonra.”

A Mercedesnél persze alaposan körbenéznek a versenyzői piacon, ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy Toto Wolff az elmúlt idény végén azt ígérte, a Force Indiától kiebrudalt Esteban Ocon 2020-ban „versenyképes autóban fog ülni”.

„Én azt gondolom, bizonyítottam a csapatnak, hogy megérdemlem a helyem a Mercedesnél” – folytatta Bottas.

Hirdetés

„De várnunk kell még pár versenyt. Semmi sincs még aláírva, de próbálok folyamatosan fejlődni, hogy minden rendben legyen.”

A finn azt mondja, ha távoznia kell a Mercedestől, mindenképp egy másik élcsapathoz akar szerződni.

„Ha el kell hagynom a Mercedest, akkor szeretnék annál a csapatnál lenni, mely a második helyen van. Jelenleg ez a Ferrari.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!