Bottas: Ha távoznom kell a Mercedestől, akkor is az F1-ben akarok maradni

Nyáron kezd el egyeztetni Valtteri Bottasszal a Mercedes Forma-1-es csapata, a finn pedig azt mondja, bárhogy is alakul, 2022-ben is szeretne a száguldó cirkuszban maradni.

A Mercedes szombaton jelentette be, 2 évvel meghosszabbította Lewis Hamilton szerződését, így a hétszeres világbajnok 2023-ig biztosan a német csapatnál marad.

Bottas szerződéséről viszont egyelőre nincs döntés, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig azt mondja Spielbergben, nyáron döntenek majd arról, hogy a finn pilóta megtarthatja-e helyét, vagy esetleg lecserélik őt George Russellre.

Hirdetés
 

Bottas újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nyilatkozva szombaton kora este elmondta, hamarosan leülnek tárgyalni Wolff-fal.

„Most eszméltem rá, hogy már július van, az augusztusi szünet pedig mindössze két versenyre van a mostanit követően” – fogalmazott a finn. „Szóval meggyőződésem, hogy hamarosan megvitatjuk a dolgot, de nem ma, és nem is holnap.”

Ha Bottasnak távoznia kell a Mercedestől, természetesen akkor is szeretne az F1-ben maradni. Azt pletykálják, a finn pilóta volt csapatához, a Williamshez térhet vissza jövőre.

„Nyilván szeretném megtudni a csapattól, hogy mi a terv, melyik versenyzőt akarják az autójukba ültetni” – mondta Bottas. „Lewist már bejelentették, a másik ülés még szabad, szóval a csapatnak el kell döntenie. Szükségem van ezekre az egyeztetésekre.”

„De úgy érzem, hogy még sok-sok év van bennem. Élvezem a versenyzést, imádok versenyezni, imádom a Forma-1-et, szóval nem végeztem itt, hogy elmenjek egy másik szériába a következő években.”

„Ha úgy alakulna, hogy nem folytathatom a Mercedesnél, természetesen megnézném a lehetőségeket. De ez nem olyasvalami, amin most gondolkodnom kell.”

„Van egy remek menedzsmentem is, és ők nem mondtak nekem semmit. Nem tudom, hogy kapcsolatban állnak-e valakivel, hiszen tudják, hogy számomra fontos, hogy a mostra koncentráljak, és a lehető legjobbat nyújtsam a csapatnak és magamnak is.”

„De hamarosan eljön a megfelelő időpont. Nem tudom még, melyik napon, melyik héten. De megvizsgáljuk majd a lehetőségeket és a helyzetet. Most viszont a vasárnapi versenyre fókuszálok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!