Friss hírek

Bottas: Ha volt is feszültség Hamiltonnal, nem volt óriási

2019 Abu Dhabi Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Valtteri Bottas Lewis Hamilton Mercedes
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a Ferrari és a Red Bull már most hosszú távra tervez két versenyzőjével. A finn pilóta reagált arra is, volt-e feszültség közte és Hamilton között a tavalyi évben.

Nemrégiben a Ferrari bejelentette, hogy Charles Leclerc-rel 5 éves szerződést kötött, és a Red Bull is megerősítette, hogy Max Verstappen 2023 végéig a csapatnál marad

A hírek arról szólnak, hogy Hamilton is egy kétéves szerződés aláírására készül, amit hamarosan bejelenthet a Mercedes. Bottas elmondta, egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a topcsapatok már most be akarják biztosítani jövőjüket az egyik versenyző szerződtetésével. 

„Minden egy kicsit nyitottá válik az idei év után, szóval talán legalább egy versenyzőt biztosan maguk mellett akartak tudni. Nem túl meglepő” – mondta Bottas az Ilta Sanomat című lapnak. 

„Mindketten [Leclerc és Verstappen] fiatalok, és már megmutatták a képességeiket. A csapatok tudják, hogy nem kockáztatnak azzal, hogy megtartják őket.

„Szóval miért ne? Ez egy jó dolog, ami stabilizálhatja a dolgokat a versenyzői piacon.”

A finn pilóta elmondta, örül, hogy Hamilton mellett folytathatja a Mercedesnél a következő évben, és reagált a pletykákra is, melyek szerint az elmúlt évben adódott egy kis feszültség köztük. 

„Ha volt feszültség, akkor is csak nagyon kicsi” – mondta a finn. „Tudtunk együtt dolgozni, és képesek voltunk harcolni egymással, de soha nem volt nagy problémánk.”

„Egészséges, hogy nem a legjobb barátoddal versenyzel egy csapatban, és a csapat nagyon odafigyel arra, hogy a kémia működjön a pilóták között.”

Bottas év végén elvált feleségétől, Emiliától, ezt követően pedig sok időt töltött Tiffany Cromwell-lel, az ausztrál kerékpárversenyzővel.

„Ez az én személyes, privát dolgom, szóval semmit nem akarok mondani. Néhány dolgot megosztok, néhány dolgot pedig meg szeretnék tartani magamnak” – reagált Bottas a hírekre. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!