Bottas: Hamilton is azt szeretné, hogy maradjak - F1VILÁG.HU

Bottas: Hamilton is azt szeretné, hogy maradjak

HIRDETÉS
Továbbra sincs bejelentés azzal kapcsolatban, hogy Valtteri Bottas megtarthatja-e ülését a Mercedes Forma-1-es csapatánál 2022-re. A finn mindenesetre azt mondja, csapattársa, Lewis Hamilton is azt szeretné, ha maradna.
2021 Styrian Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Lewis Hamilton Valtteri Bottas

Bottas szerződése év végén jár le a német istállónál, és mivel az idei szezonban is képtelen tartani a lépést Hamiltonnal, egyre biztosabbnak tűnik, hogy távoznia kell a csapattól – helyét pedig George Russell veheti át.

Nem kizárt, hogy a Mercedesnél már megszületett a döntés a jövő évi felállással kapcsolatban, Toto Wolff ugyanis korábban azt mondta, várhatóan nyáron eldől, ki lesz Hamilton csapattársa 2022-ben. A szakember ugyanakkor most úgy fogalmazott, várhatóan szeptemberben születik meg a döntés.

„A Valtteri nyújtotta stabilitás és George tehetsége közül kell választanunk” – mondta Wolff a Bild am Sonntag című lapnak a minap. „Szeretném, ha a dolog szeptemberben tisztázódna, hogy mondketten megfelelő helyzetben lehessenek a következő idényre.”

Bottas mindeközben azt mondta, élvezi a hétszeres világbajnok Hamilton támogatását is.

„Igen, Lewis közvetlenül nekem mondta, hogy szeretné, ha én lennék a csapattársa” – mondta Bottas a finn MTV televíziós csatornának a hétvégén.

„Közösen jól tudunk szerepelni, de tény, hogy a versenyzők nincsenek jelentős hatással ezekre a döntésekre. Egy nagyobb gépezet áll az ilyen döntések mögött.”

A rutinos versenyző azt mondja, hozzászokott már a jövőjével kapcsolatos bizonytalansághoz.

„Minden évben ugyanaz a történet” – mondta Bottas, ezt már a finn Iltalehti című lapnak. „Az embernek együtt kell élnie ezzel.”

„Jelenleg még nem világos, mi lesz, és nem hinném, hogy lesz bármiféle hír – legalábbis a következő pár hét előtt. Ma jd meglátjuk.”

Hirdetés

Az Ilta Sanomat című lapnak a Mercedes versenyzője hozzátette: „Nincs semmi újdonság – legalábbis semmi olyan, amiről beszámolhatnék. A helyzet egyre tisztábbá és tisztábbá válik, de nem beszélhetek róla.”

„Minden rendben van, és elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok alakulnak. De nincs értelme pletykákról beszélni.”

Ha pedig szóba kerültek a pletykák: a hírek szerint Bottas az Alfa Romeo és a Williams ülésére is esélyes, sőt, egyes híresztelések szerint az sem kizárt, hogy az Aston Martinhoz szerződik.

„Nem mondhatom el, kikkel tárgyalunk, és mi a helyzet, de egyeztetünk a dolgokról, hogy a lehető legjobb opciót találjuk a következő idényre” – zárta mondandóját Bottas.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!