Portugál Nagydíj
2020 Eifel Grand Prix, Saturday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes / LAT Images

Bottas hiszi, hogy győzelemre tudja váltani a pole-t

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Bottas hiszi, hogy győzelemre tudja váltani a pole-t

Forma-1-es pályafutása 14. rajtelsőségét szerezte az Eifel Nagydíj szombati időmérő edzésén Valtteri Bottas. A finn azt mondja, nagyon egyben volt utolsó mért köre, és rendkívül jó érzés az, hogy az utolsó pillanatban övé lett a pole.

Bottas bő 2 tizeddel volt gyorsabb az időmérő edzésen Lewis Hamiltonnál, elmondása szerint viszont nem volt könnyű dolga, ilyen körülmények között ugyanis a gumik viselkedése meglehetősen kiszámíthatatlan volt.

„Annyira jó érzés, amikor megcsinálod az utolsó körben, az utolsó lehetőségnél” – mondta a finn versenyző. „Az utolsó Q3-as köröm nagyon egyben volt. Pont erre volt szükségem. Jó, hogy sikerült így összerakni.”

„Elég trükkös volt a dolog, hiszen kevés edzésünk volt, és ilyen hűvös időben nem egyszerű jól felmelegíteni a gumikat a kivezető körben.”

Bottas az időmérő második szakaszának a közepes gumikkal vágott neki – a Mercedes célja az volt, hogy ezekkel a gumikkal rajtolnak majd vasárnap. Végül azonban a finn mért köre nem volt elég ütőképes, így kénytelenek voltak a lágyabb gumikra váltani.

„Amikor feltettük őket, elég nyers volt még a pálya, szóval nehéz volt átlátni, hogyan viselkednek” – magyarázta Bottas.

„Elég gyenge volt ez az etapom. Egyszerűen nem tudtam eléggé felmelegíteni őket a kivezető körön. Örülök, hogy a lágyakon rajtolunk.”

A Mercedes versenyzője azt mondja, meggyőződése, hogy képes lesz győzelemre váltani a rajtelsőséget.

„Természetesen hiszem, hogy képes vagyok rá. Ez az egyetlen célom holnapra. Remélhetőleg sikerül jól rajtolni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!