Bottas: Jó érzés volt magam mögött tartani Vettelt

Felemás eredménnyel zárta a vasárnapi Bahreini Nagydíjat a Williams Forma-1-es csapata.


Felemás eredménnyel zárta a vasárnapi Bahreini Nagydíjat a Williams Forma-1-es csapata.

A grove-i gárda ifjú versenyzője, Valtteri Bottas remek versenyt követően negyedikként ért célba, Felipe Massának azonban már a rajtnál problémái támadtak: egész egyszerűen nem indult el autója a felvezető kör előtt.

Bottas a verseny után elmondta, nagyon élvezte a Sebastian Vettellel vívott csatát, ám tudja: ahhoz, hogy a továbbiakban is méltó ellenfelei legyenek az olaszoknak, tovább kell fejlődniüók.

„Nagyon jó érzés volt magam mögött tartani Vettelt” – mondta boldogan a finn pilóta.

„A Ferrari ugyan gyorsabb volt, és gyorsan közeledett felém, de ismertem néhány trükköt a védekezésre, és ezek remekül beváltak.”

„Bőven van tennivalónk – ha rendszeresen a Ferrari ellen akarunk harcolni, akkor növelnünk kell az autónk tempóját. Nagyon keményen kell nyomnunk, és talán szerezhetünk néhány extra pontot.”

Massa a kezdeti problémák után végül az utolsó pontszerző helyen, tizedikként ért célba, és természetesen nagyon csalódott volt a verseny után.

„Az autóm nem indult el a rajtnál, de aztán a mérnökök megváltoztattak valamilyen beállítást, és életre kelt” – mondta a brazil.

„Szóval a mezőny végéről indultam, és folyamatosan zárkóztam fel, de sajnos [Pastor] Maldonado a 4-es kanyarban nekem jött hátulról, ami miatt meg is sérült az autó.”

„Szóval meglehetősen frusztráló verseny volt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!