Friss hírek

Bottas: Jó esélyünk van a hétvégén

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője úgy érzi, van esélyük arra, hogy az F1-es Olasz Nagydíjon legyőzzék a Ferrarit – akár már az időmérőn is.

„Papíron” a monzai pálya a Ferrari autóinak kedvez a hosszú egyenesek miatt, azonban a pénteki szabadedzések alapján Bottas úgy érzi, nincsenek akkora lemaradásban, hogy ne tudnák felvenni a versenyt az olaszokkal. 

A finn pilóta a második tréningen a negyedik helyen végzett, lemaradása 3,7 tizedmásodperc volt Leclerchez képest – úgy gondolja, hogy hasonló a helyzet a Spában látottakhoz

„Nem volt szélárnyékom a gyorskörömön, de különben jó volt” – nyilatkozta Bottas a pénteki napról. „Különösen pozitív a helyzet a hosszú etapokon, szóval több üzemanyaggal is jó érzéseim voltak az autóban ülve, a tempó is rendben volt.”

„Tudtuk, hogy itt a Ferrari erős lesz, de most nem tűnt úgy, hogy rosszabb lenne a helyzet, mint Spában. Szóval jó esélyünk van ezen a hétvégén.”

A kérdésre, az időmérőn legyőzhetik-e a Ferrarit, Bottas így felelt: „Úgy gondolom, van lehetőségünk, igen. Határozottan szükségünk lesz a tökéletes beállításra, tökéletes szélárnyékra – ez lesz a kulcs.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!