Bottas jobban élvezi a középmezőnyt, mint a Mercedest - F1VILÁG.HU

Bottas jobban élvezi a középmezőnyt, mint a Mercedest

Valtteri Bottas több szempontból is teljesen új tapasztalatokat él meg idén az Alfa Romeónál, és bár a futamgyőzelmekért már nem harcolhat, mégis nagyon jól érzi magát az új közegben.

A Mercedesnél öt szezon alatt tíz futamgyőzelmet szerző finn a tavalyi év végén szakított a csapattal, amelyet az ott töltött évei mindegyikén konstruktőri bajnoki címhez segített. Bár a felek nem voltak rossz viszonyban, az elválást mindkét oldalról szorgalmazták: a Mercedes versenyzői ülést akart adni George Russellnek, Bottas pedig, miután felismerte, hogy Lewis Hamilton mellett nincs esélye bajnoki címet szerezni, némi megnyugvásra vágyott. A pilóta bevallottan rosszul érezte magát amiatt, hogy mindig csak egy évre hosszabbított vele a csapat, most az Alfa Romeónál viszont hosszabb távra szóló kontraktust írt alá.

„Ez az első ilyen eset számomra, mert még a Williamsnél is mindig csak egy évre kaptam” – idézi Bottast a Motorsport. „Most először nem kell stresszelnem emiatt, nem kell ezzel kapcsolatos kérdésekre válaszolnom. És tudom, hogy akiknek most bizonytalan a jövőjük, azok nem érzik magukat túl jól.”

„Ez talán az eddigi legélvezetesebb szezonom. Oké, talán már van, amit elfelejtettem korábbról, de tényleg azt érzem, hogy jobban élvezem az F1-et, mint korábban bármikor. Amikor dolgozni kell, továbbra is keményen dolgozok, de amikor szabadidőm van, azt csinálhatok, amit csak akarok. Ennél a csapatnál nagyon jó egyensúlyba tudtam hozni az F1-et és az azon kívüli életet.”

Bár a győzelmek helyett már csak az alsó pontszerző helyekért küzdhet a pályán – főleg, mióta a fejlesztések leállása okán az Alfa Romeo visszaesett az erős szezoneleji formájáról –, ám Bottas képes volt átprogramozni az agyát, hogy már ne az eredmények, hanem az csaták izgalmai motiválják.

„A versenyzés is csupa szórakozás, hiszen a középmezőnyben a stratégia szempontjából nagyon eltérőek a versenyeink. Egyetlen döntéssel rengeteg helyet is előreugorhatunk, szóval itt nagyon más a játék” – ismertette. „A múltban a Mercedesnél általában egyetlen csapat ellen küzdöttünk, és csak az ő két autójukra koncentráltunk. Most azonban akár hat olyan autó is lehet körülöttünk, akikre oda kell figyelnünk.”

Idén eddig Bottas szerezte az Alfa Romeo pontjainak zömét, 51-ből 46-ot, ezzel pedig jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnoki tabellán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!