Friss hírek

Bottas: Jövőre megpróbálom legyőzni Hamiltont

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője alig várta, hogy vége legyen a Török Nagydíjnak, amely végig csak a küszködésből állt számára.

Bottas már az időmérőn sem szerepelt jól: csak a 9. rajthelyet szerezte meg, majd a rajtot követően megpördült, néhány kanyarral később pedig összeakadt Esteban Oconnal – az incidens során pedig a Mercedes is megsérült. 

„Ez egy hosszú verseny volt. Olyan hosszú nap volt” – mondta Bottas. „Nyilvánvalóban az első körben ment félre minden. Nem tudom, hogy Danny [Daniel Ricciardo] volt-e, vagy valaki más, aki megpörgött, és ki akartam kerülni, de én is megforogtam.”

„Aztán a 9-es kanyarban összeértünk, és az autó már nem volt ugyanolyan, mint korábban. Küszködtem, hogy a pályán maradjak. Nem tudtam kormányozni, a kormány félrehúzott, és egy darab hiányzott az első szárnyból is. Ez a futam a túlélésről szólt.”

Bottas végül a 14. helyen végzett, és csapattársa, a 7. világbajnoki címét megszerző Lewis Hamilton is lekörözte őt. 

„Teljesen megérdemli” – mondta Bottas. „Összességében ő volt a jobb kettőnk és mindenki közül idén, szóval ez nagyon jó számára. De megpróbálom legyőzni őt jövőre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!