Friss hírek

Bottas: Kemény lesz a holnapi rajt

Valtteri Bottas idei 4. pole pozícióját szerezte meg az Emilia-Romagna Nagydíjon, ahol az utolsó pillanatokig éles küzdelem folyt közte és csapattársa között az elsőség megszerzéséért.

Az Emilia-Romagne Nagydíj időmérőjének utolsó szakaszában az első gyorskörök alkalmával Lewis Hamilton volt a gyorsabb, azonban a véghajrában csapattársa 1 tizedmásodperccel megelőzte őt. 

Bottas nagyon örült, hogy sikerült megszereznie a pole pozíciót csapattársa előtt, azonban tisztában van vele, hogy a rajt nem lesz egyszerű, és a mögüle rajtoló Hamilton és Max Verstappen mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy elé kerüljenek. 

„Nagyon élveztem” – nyilatkozta Bottas a kvalifikációt követően. „Gyönyörű ez a pálya, amikor padlóig nyomod a gázt. Az utolsó etapban tudtam, hogy javítanom kell az utolsó körömön, és sikerült megtalálnom azokat az apró dolgokat, amire szükségünk volt. Nagyon jó érzés, amikor ezeket megtalálod.”

„A 2-es és 3-as kanyaron dolgoztam sokat, és csak a végén értem el a célom, ahogyan az utolsó néhány kanyarban is” – folytatta a finn. 

„Jó kis harc lesz. Ez az egyike azon pályáknak, ahol a leghosszabb az út az első kanyarig. Nem kétség, hogy Lewis és Max üldözni fog, de ez egy jó kiindulási helyzet.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!