Bottas készen áll rá, hogy segítse Hamiltont - F1VILÁG.HU

Bottas készen áll rá, hogy segítse Hamiltont

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője készen áll arra, hogy ha szükség lesz rá, akkor segítse Lewis Hamiltont a bajnoki címért folytatott harcában.
2021 Turkish Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Valtteri Bottas Lewis Hamilton

Bottas idén utolsó szezonját teljesíti a Mercedes színeiben, jövőre ugyanis már az Alfa Romeo csapatánál versenyez majd – az, hogy világosan látja jövőjét, nagyban segíti őt abban, hogy maximálisan a feladatára tudjon koncentrálni.

„Nyilvánvalóan mentálisan segít, hogy tudom, mi fog történni a jövőben, hosszú távon, és csak a versenyzésre koncentrálhatok. Ugyanakkor megpróbálom élvezni a pillanatot, mert ha élvezed, amit csinálsz, akkor jobban vezetsz” – nyilatkozta Bottas.

A világbajnoki pontversenyben jelenleg Max Verstappen áll az élen, 12 ponttal vezet a Mercedes hétszeres bajnoka, Lewis Hamilton előtt. A küzdelem szoros a két pilóta között, így sor kerülhet arra is, hogy Bottasnak támogatnia kell csapattársát – a finn elárulta, teljes mértékben készen áll erre.

„Hogy hogy állok hozzá? A megközelítésem nem igazán változik, reálisan nézve már nem harcolok a bajnoki címért, és csapatjátékos vagyok. Számomra fontos lenne, ha meg tudnánk szerezni sorozatban az ötödik konstruktőri bajnoki címet együtt – ez nagy eredmény lenne” – mondta.

„Annyi pontot akarok szerezni, amennyit csak tudok, és ha segíthetem Lewist észszerű módon a harcában, akkor csapattársként meg fogom tenni” – folytatta Bottas. „Azt hiszem, ez a gondolkodás és hozzáállás nem különbözik attól, mint ami néhány versennyel ezelőtt volt.”

Bottas pedig a Red Bull másik versenyzőjével, Sergio Perezzel áll harcban a bajnokság 3. helyéért, azonban a finn erre nem különösebben koncentrál.

„Nem igazán gondolok erre így, csak megpróbálok előre tekinteni és a lehető legtöbb pontot szerezni a csapat és saját magam számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!