Bottas: Kevés kör, mégis pozitív érzések - F1VILÁG.HU

Bottas: Kevés kör, mégis pozitív érzések

HIRDETÉS
Alig 20 kört tett meg a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki edzésnapján a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas. A finn pilótát a nyitótréningen motorhiba hátráltatta, délután pedig az eső miatt nem körözhetett eleget.
2019 Hungarian Grand Prix, Friday - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes

Bottas autója az első szabadedzésen már másfél kör után meghibásodott, és mivel a Mercedes nem tudta rögtön azonosítani a problémát, úgy döntöttek, kicserélik az erőforrást, hogy ne veszítsenek még több időt.

A második edzést Bottas annak reményében várta, hogy bepótolhatja a délelőtti lemaradást, erre azonban a kedvezőtlen időjárás miatt nem volt lehetősége.

„Az első mért körben probléma támadt a motorral, veszítettem a motorerőből, majd kihagyott a gyújtás, a motor pedig biztonsági üzemmódba kapcsolt” – magyarázta a finn.

„Nem tudták rögtön azonosítani a problémát, ezért döntöttünk úgy, hogy kicseréljük az erőforrást a második edzésre – annak reményében, hogy többet körözhetünk. Végül azonban ez nemigen jött össze.”

„Úgyhogy három mért köröm volt szárazon, és néhány esőben. Nem sok kört tettünk tehát meg ma, de rendben van… Legalább addig jól éreztem magam az autóban, amíg kint köröztem.”

Arra a kérdésre, hogy a délutáni eső mennyire befolyásolta a Mercedes terveit, Bottas így felelt: „Nagyon befolyásolta! Szárazon megfutottunk pár kört, de már akkor is szemerkélt kicsit. Viszont sikerült ráérezni az egyensúlyra, és éreztem is, hogy van pár dolog, amin még dolgoznunk kell holnapra.”

„Kár, hogy az edzés nagy részében a félig vizes, illetve a száraz között mozgott a pálya állapota, így nem sokat köröztünk.”

Bottas mindenesetre azt mondja, úgy érzi, az autó jobb formában van, mint egy hete, Hockenheimben.

„Viszont az autó sokkal jobbnak tűnt, mint Németországban. A beállítások teljesen mások itt, és sokkal jobbnak is tűnt a dolog, nagyobb volt a tapadás, és az egyensúly is jobb volt. A köridők elég tisztességesek voltak a többi autóéhoz képest.”

Hirdetés

„Lewis révén nyilván rengeteg adat áll rendelkezésünkre, ezekre én is vetek majd egy pillantást, és bár nem sokat köröztünk, azért sokat tanulhattunk. De várom már, hogy holnap végre elkezdődjön a hétvége!”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!