Bottas kezdett a legjobban, Verstappennek gondjai voltak - F1VILÁG.HU

Bottas kezdett a legjobban, Verstappennek gondjai voltak

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj pénteki nyitóedzésén, megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont, valamint a világbajnoki pontverseny éllovasát, Max Verstappent.
2021 Dutch Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas

A Mercedes hagyományos rendkívül jó formát nyújt a szocsi versenypályán: a német istálló 2014 óta verhetetlen Oroszországban, ezen a hétvégén azonban a Red Bull méltó ellenfele lehet az ezüstnyilaknak.

A címvédő gárda mindenesetre jó formában kezdett: a száraz pályán megtartott gyakorláson az első két helyen zártak versenyzői. Valtteri Bottas 1 perc 34,427 másodperces idővel a leggyorsabb lett, 2 tizeddel megelőzve Lewis Hamiltont, míg Max Verstappen további 16 ezreddel lemaradva 3. lett. A holland pilótának nem volt sima edzése, mindössze 13 körig jutott, vélhetően műszaki gondok miatt. A Red Bull versenyzője panaszkodott is a tréning során autójának töltőmódjára.

A 4. pozícióban végző Charles Leclerc hátránya már közel 7 tizedmásodperc volt, míg az őt követő Sebastian Vettel 1,3 másodperccel volt lassabb az élen végző Bottasnál, a két élcsapattól tehát meglehetősen lemaradtak a riválisok.

Remekül kezdett Pierre Gasly is az AlphaTaurival, a francia pilóta 6. lett, a top 10-ben pedig Carlos Sainz, Lando Norris, Sergio Perez és Fernando Alonso zárt.

A két héttel ezelőtti Olasz Nagydíjon győztes Daniel Ricciardo csak 14. lett, míg a koronavírus-fertőzése után visszatérő Kimi Räikkönen 15. lett.

Az utolsó helyeken a két Haas-pilóta zárt, Nikita Mazepin azonban közel 4 tizeddel gyorsabbnak bizonyult Mick Schumachernél. A héten derült ki, az amerikai istálló 2022-ben is velük folytatja F1-es szereplését.

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas kezdett a legjobban, Verstappennek gondjai voltak
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!