Bottas: Kiábrándító és elképesztő, hogy nem nyertem még idén

Fotó: Mercedes
2018 Großer Preis von Italien, Samstag - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon csalódott amiatt, hogy a szezon eddig eltelt felében egyszerűen képtelen volt futamot nyerni. A finn nem adja fel, reméli, már Szingapúrban jó esélyei lesznek.

Bottas hátránya 97 pont a bajnoki összetettben csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben, nemrég pedig elárulta, készen áll segíteni a brit pilótát világbajnoki címének megvédésében.

A Mercedes versenyzője idén több alkalommal is közel került már a győzelemhez, ám végül egyszer sem tudott felállni a pódium legfelső fokára. Bottas azt mondja, ha korán eldőlne a vb-cím sorsa, akkor egyszerűbb dolga lenne neki is.

„Számomra nagyon kiábrándító és elképesztő az, hogy idén még nem sikerült versenyt nyernem” – mondta a finn versenyző. „Sokszor igazán közel kerültem hozzá, főleg a szezon első harmadában.”

„Nagyon szeretnék futamokat nyerni, ezért vagyok itt. És nem gondolom, hogy a következő pár futamon az egyetlen lehetőségem akkor lesz, ha Lewis biztosítja a bajnoki címét. Ha jó a tempóm, jó vagyok az időmérőn és erős a versenyen, akkor kétségkívül nyerhetek. De persze jóval egyszerűbb, ha Lewis bajnoki címe biztonságban van.”

„De nem is akarok túl sokat gondolkodni azon. Ha jól teljesítik, remélhetőleg azokat az eredményeket érem el, amiket megérdemlek.”

Bottas azt mondja, a hétvégi Szingapúri Nagydíj remek esélyt kínálhat számára ahhoz, hogy a győzelemért csatázzon.

„Soha nem lehet tudni. Láthattuk, mi történt tavaly is! Annak tudatában érkezünk meg ide, hogy bármi megtörténhet. Remélhetőleg versenyképesebbek lehetünk itt, mint tavaly a többi csapathoz képest.”

„A Ferrari viszont gyors mindenhol, és a Red Bull is gyors lesz Szingapúrban. Ami minket illet, nem igazán tudjuk, mennyire leszünk versenyképesek, de próbálunk több pontot szerezni a Ferrarinál.”

A Mercedes versenyzője azt mondja, annyira kicsi a különbség az ő csapatuk, illetve a Ferrari között, hogy a gumikezelés döntő lehet – akárcsak a fejlesztések.

„Nincs nagy különbség. Szerintem egy kicsit több motorerővel rendelkeznek, jobb a végsebességük, de a kanyarokban a különbség minimális. Persze függ attól, milyen kanyarról is van szó, és melyik csapat működteti jobban az abroncsokat. Spában a mi gumijaink hólyagosodtak, Monzában pedig a Ferrarinak voltak ilyen problémái, nekünk pedig nem.”

„De nagyon közel vagyunk egymáshoz, és érdekes lesz látni Szingapúrban, hogy sikerült-e előrelépnünk az ilyen jellegű pályákon. Viszont úgy hiszem, a soron következő helyszíneken minden azon múlik majd, mennyire jó fejlesztésekkel tudunk előállni, és hogy a Ferrari milyen újításokkal érkezik. Minden apró javulás nagy előnyökkel járhat.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!