Bottas: Könnyebb volt megelőzni Verstappent, mint vártam

2020 Styrian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, könnyebb volt megelőzve Max Verstappent a vasárnapi Stájer Nagydíjon, mint várta.

A finn pilóta a 4. helyről vágott neki a spielbergi futamnak, a verseny utolsó szakaszában pedig utolérte Verstappent, és miután abroncsai jobb állapotban voltak egy késői kiállásnak köszönhetően, támadásba lendült.

Verstappen Bottas első próbálkozását agresszíven visszaverte, a 67. körben azonban a Mercedes pilótája megelőzve a hollandot.

A finn azt mondja, számított rá, hogy Verstappen nem könnyíti meg a dolgát, a frissebb abroncs azonban sokat segített.

„Ő mindig megnehezíti, ez nem kétséges. Élveztem az első csatát is. Azt gondoltam, meglesz” – mondta Bottas.

„De igen, kétségkívül mindent megpróbált, hogy elöl maradjon. Szóval kívül volt a 3-as kanyarban, amire nem számított. Ezért második nekifutásra próbálta megbizonyosodni arról, hogy ez nem fordul elő ismét. Jó volt.”

„Az 5-ös és 6-os kanyar felé fej-fej mellett haladtunk. De már első alkalommal tudtam a 6-os kanyarban, hogy nincs hely két autónak. Szóval úgy döntöttem, visszaveszek, és újra próbálkozom.”

„De igen, lendületben voltam és gumielőnyöm is volt. Így végül könnyebb volt, mint gondoltam 10-15 körrel korábban. Azt hittem, szoros és nehéz lesz, de végül elfogytak az abroncsai.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS