A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Bottas: Könnyebb volt megelőzni Verstappent, mint vártam

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, könnyebb volt megelőzve Max Verstappent a vasárnapi Stájer Nagydíjon, mint várta.

A finn pilóta a 4. helyről vágott neki a spielbergi futamnak, a verseny utolsó szakaszában pedig utolérte Verstappent, és miután abroncsai jobb állapotban voltak egy késői kiállásnak köszönhetően, támadásba lendült.

Verstappen Bottas első próbálkozását agresszíven visszaverte, a 67. körben azonban a Mercedes pilótája megelőzve a hollandot.

A finn azt mondja, számított rá, hogy Verstappen nem könnyíti meg a dolgát, a frissebb abroncs azonban sokat segített.

„Ő mindig megnehezíti, ez nem kétséges. Élveztem az első csatát is. Azt gondoltam, meglesz” – mondta Bottas.

„De igen, kétségkívül mindent megpróbált, hogy elöl maradjon. Szóval kívül volt a 3-as kanyarban, amire nem számított. Ezért második nekifutásra próbálta megbizonyosodni arról, hogy ez nem fordul elő ismét. Jó volt.”

„Az 5-ös és 6-os kanyar felé fej-fej mellett haladtunk. De már első alkalommal tudtam a 6-os kanyarban, hogy nincs hely két autónak. Szóval úgy döntöttem, visszaveszek, és újra próbálkozom.”

„De igen, lendületben voltam és gumielőnyöm is volt. Így végül könnyebb volt, mint gondoltam 10-15 körrel korábban. Azt hittem, szoros és nehéz lesz, de végül elfogytak az abroncsai.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!