Friss hírek

Bottas: Ma inkább raliztam, mintsem F1-es autót vezettem!

További javulásra számít Oroszországban a Mercedes rutinos versenyzője, Valtteri Bottas. A finn mindkét szabadedzésen a leggyorsabb volt pénteken, csapattársánál bő 2 tizeddel bizonyult jobbnak a nyitónapon.

Bár látszólag remekül indult a hétvége, a Mercedes versenyzője elárulta, meglehetősen trükkösek voltak a körülmények, emiatt pedig nem is sikerült tökéletes kört futnia.

„Elég sokat köröztünk, és még a leggyorsabb körömben még így sem sikerült minden szektort jól eltalálni. Szóval van még benne” – mondta Bottas.

„Ami azt illeti, igazán trükkösek voltak a körülmények ma. Ezért is láthattunk sokakat hibázni. Úgy tűnt, hogy – főleg kevés üzemanyaggal – mindig küszködtem egy kicsit az autó hátuljával.”

„Szóval van mit megvizsgálni. Sokkal inkább vezettem ralis stílusban, mint F1-es stílusban. Nem vagyok biztos benne, hogy ez a leggyorsabb megoldás!”

„Ahogy mondtam, van még benne, és szerintem a beállításokon is javíthatunk. Az egyes és kettes szektor egészen jónak tűnik. De a hármasban kicsit ideges az autó. Ha jól eltaláljuk, szerintem a köridő is javul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!