Bottas magával és az autóval is elégedett

2019 British Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brit Nagydíj pénteki edzésnapján – a brit úgy érzi, van még terület a fejlődésre, mindenesetre nagyon örül annak, hogy ilyen jó formában kezdte a silverstone-i hétvégét.

A finn versenyző az első gyakorláson a 2. leggyorsabb lett, délutánra pedig közel 1 másodpercet tudott javítani délelőtti legjobbján – ennek köszönhetően ő lett a leggyorsabb a nyitónapon.

Bottas a nap végén elárulta, saját teljesítményével és az autóéval is elégedett – sőt, még az újraaszfaltozott silverstone-i pályát is dicsérte. 

„Jó napom volt már az elejétől kezdve, úgy a saját teljesítményemet, mint az autó beállításait tekintve” – mondta magabiztosan a finn versenyző.

„Mindig jó érzés így kezdeni egy hétvégét. A pálya kevésbé hepehupás, mint tavaly, ami jó, remek munkát végeztek az aszfaltozással, élvezetes vezetni rajta. Az új aszfalt eléggé ragad, de néha hirtelen elveszítjük a tapadást. Az autó jól kiegyensúlyozottnak tűnik, de szerintem még van lehetőség a fejlődésre.”

„Gyorsnak éreztem magam a kanyarokban, márpedig itt, Silverstone-ban elég sok van belőlük, szóval ez jó dolog. Ettől függetlenül azt gondolom, szoros küzdelem vár ránk szombaton, és minden arról szól majd, hogy ki találja meg a legtöbb teljesítményt ma este, illetve az időmérő előtt. Mindenesetre jó így kezdeni a hétvégét!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS