Bottas: Magunk mögött kell tartanunk Leclercet a rajtnál - F1VILÁG.HU

Bottas: Magunk mögött kell tartanunk Leclercet a rajtnál

HIRDETÉS
Forma-1-es pályafutása 10. rajtelsőségét szerezte a Brit Nagydíj szombati időmérő edzésén Valtteri Bottas. A finn versenyző azt mondja, nem lesz könnyű maguk mögött tartani majd a 3. helyről induló Charles Leclercet, aki a lágyabb gumikeverékkel vág neki a vasárnapi versenynek.
SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 13: Pole Sitter Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10 and Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 drive into Parc Ferme during the British GP at Silverstone on July 13, 2019 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

Bottas mindössze 6 ezredmásodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint ötszörös világbajnok csapattársa, Lewis Hamilton.

A Mercedes finn pilótája azt mondja, nagyon örül annak, hogy végül övé lett a pole, mert Hamilton rendre kiválóan teljesít Silverstone-ban. 

„A második etapra bőven voltak helyek, ahol még volt terület a fejlődésre” – mondta Bottas az időmérő utolsó szakaszáról.

„Nem volt tökéletes kör, de kétlem, hogy bárki is tökéletes kört tudott futni, mert nagyon könnyű volt hibázni itt-ott az aszfalt, illetve a szél miatt.”

„Amikor meghallottam a rádión, hogy enyém a pole, nagyon boldog voltam – hiányzott már ez az érzés. Nehéz volt legyőzni Lewist itt, mivel mindig nagyon erős Silverstone-ban.”

Bottas azt mondja, mindent megtesz azért, hogy elöl maradjon a holnapi rajtot követően, tudja ugyanis, hogy Hamilton versenytempója igencsak erős. Ráadásul oda kell figyelniük Charles Leclercre is, aki a Pirelli lágy gumijaival rajtol a Brit Nagydíjon.

„Most jól fel kell használnom ezt a rajtelsőséget. Lewis versenytempója nagyon erős idén, szóval meggyőződésem, hogy jó kis csata vár ránk holnap. És Charles is fenyegetést jelent majd, főleg a verseny elején, mivel a lágyabb gumikon rajtol. Mi a közepes keverékkel indulunk, amivel trükkös lesz a rajt, viszont a hosszú etapon jobb választás lehet. Várom már a versenyt, élvezetes lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!