Friss hírek

Bottas már 2024-től segítséget remél az Auditól

Valtteri Bottas izgatottan várja, hogy a csapata előtt álló mozgalmas időszak során az Audi átvegye az irányítást a Sauber felett. Reméli, hogy ő is kitart 2026-ig és részese lehet a projektnek.

Az Audi a napokban erősítette meg az F1-es paddockban már ezt megelőzően is tényként kezelt értesülést, miszerint 2026-tól a Sauberrel, vagyis a jelenlegi Alfa Romeóval társulva száll be a sportba gyári csapatként.

Noha az időpont még messze van, addig ugyanis az idein túl még három teljes szezonnak le kell peregnie, a csapat rutinos versenyzője, Bottas már eljátszott annak gondolatával, milyen lenne a Mercedes után egy újabb gyári istálló tagjává válni.

Hirdetés
 

„Még van addig pár év, akkor pedig már 37 éves leszek. De miért is ne? Ebben a korban már sok függ attól is, hogy a versenyző akarja-e még folytatni. Ami engem illett, nem látok rá okot, miért ne lehetnék még itt 2026-ban is. Egy ilyen projektnek pedig minden versenyző szeretne a részese lenni” – mondta Bottas, aki bár hosszútávú szerződésben áll a csapattal, de 2026-ra ez egyelőre még nem terjed ki.

A finn reméli, hogy nem kell három évet várni arra, hogy a német autógyár hatása érződjön Hinwilben. Az istálló 2023 végéig viseli az Alfa Romeo nevet, addig a Ferrari fő partnere marad, az ezt követő kétéves átmeneti időszakra viszont eredeti nevére is visszaválthat és ismét „szabad prédává” válik.

„Sok múlik azon, mekkora támogatást nyújt az Audi a csapatnak már azelőtt, hogy hivatalosan is beszállna. A jövő év végéig még semmi sem változik, addig Alfa Romeo leszünk, aztán majd meglátjuk, 2024-től kezdődően mennyire fog segíteni az Audi. És persze fontos az is, hogy mennyire lesz jó a hajtásláncuk 2026-ban – de ez még messze van” – mondta a finn, aki szerint gyári támogatással a háta mögött egyértelműen az élmezőnyt kell majd megcéloznia a csapatnak.

„Persze bőven lesz dolgunk, de azért nem vagyunk mérföldekre sem lemaradva. A létesítmény a helyén van, és bár bizonyos berendezéseink nem olyan jók, mint a világbajnokságért harcoló csapatoké, de minden megoldható. Gyári támogatással pedig végképp az lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas már 2024-től segítséget remél az Auditól
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!