Bottas már a szezon elején azt érezte, nem engedik harcolni a vb-címért - F1VILÁG.HU

Bottas már a szezon elején azt érezte, nem engedik harcolni a vb-címért

HIRDETÉS
A Mercedestől a szezon végén távozó Valtteri Bottas elárulta, a szezon elején már úgy érezte, nem fogják engedni neki azt, hogy a világbajnoki címért harcoljon.
2021 Italian Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas

A finn versenyző 2022-ben már az Alfa Romeo csapatánál folytatja F1-es pályafutását, utolsó évét tölti tehát az elmúlt években domináló Mercedesnél.

Bottas jelenleg a 3. helyet foglalja el az egyéni pontversenyben, hátránya 80,5 pont a világbajnoki címért csatázó Hamilton mögött.

A címvédő, illetve bajnoki riválisa, Max Verstappen kieséssel zárta a legutóbbi, olaszországi versenyt, Szocsiban pedig Bottast arról kérdezték, 8 futammal a szezon vége előtt lát-e még esélyt arra, hogy beszálljon a bajnoki csatába.

„Azt hiszem, a Forma-1-ben soha nem tudhatjuk, hogyan alakul egy idén” – mondta a Mercedes versenyzője. „Még sok verseny hátravan, szóval soha ne mondjuk, hogy soha!”

„Minden tőlem telhetőt megteszek majd, igyekszem versenyeket nyerni, és próbálok olyan következetes lenni, amennyire csak tudunk.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes hagyja-e majd, hogy a bajnoki címért harcoljon, Bottas így felelt: „Tényleg nem tudom, Totót [Wolff] kellene megkérdeznem erről. Az biztos, hogy még nagy a ponthátrányom.”

„Ami a szezon korábbi részét illeti, úgy éreztem, hogy már nem engedik, hogy harcoljak, de soha nem tudhatjuk. Versenyről versenyre haladok.”

Bottas ugyanakkor azt mondja, mindenben igyekszik segíteni csapatát, hogy megszerezzék a világbajnoki címeket idén.

„Csapatként vagyunk itt, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megnyerjük mindkét bajnokságot. Nemcsak a konstruktőrit, hanem az egyénit is.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!