Friss hírek

Bottas már idén beülne az Alfa Romeo autójába

Valtteri Bottas már idén, a szezonzáró abu dhabi teszten beülhet új csapata, az Alfa Romeo versenyautójába, ha a Mercedes áldását adja erre.

A finn versenyző a szezon végén távozik a német istállótól, 2022-ben pedig az Alfa Romeo színeiben folytatja pályafutását. Bottas korábban már ellátogatott a csapat hinwili központjába, és üléspróbája is volt már.

Bár jelenlegi szerződése a 2021-es naptári év utolsó napjáig, tehát december 31-ig köti a Mercedeshez, jó esély van rá, hogy Bottas már a december 14-15-én esedékes abu dhabi teszten átül új csapatának autójába.

Hirdetés
 

A Mercedes szóvivője nemrég azt mondta, nem látják okát annak, hogy akadályt gördítsenek a finn pilóta útjába, és „dolgoznak az ügyön”. Bottas számára azért is lenne hasznos, ha pályára gurulhatna az év utolsó tesztjén, mert a csapatok ott már 18 colos abroncsokkal körözhetnek.

„Pár hete jártram már Hinwilben. Remek gyár, minden létesítmény megvan ahhoz, hogy erős csapat legyünk” – mondta Bottas az Alfa Romeónál tett látogatásáról.

„Azt gondolom, az idei autót nem igazán fejlesztették, szóval idén nem várok tőlük nagy fejlődést. Azt gondolom, ők már január óta a következő évre készülnek.”

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Fred Vasseur is megerősítette, folynak az egyeztetések arról, hogy Bottas már decemberben autóba üljön náluk.

„Meg kell vitatnunk ezt a Mercedesszel, és természetesen megállapodásra kell jussunk” – idézi a Motorsport.com című internetes portál a szakember. „Remélem, hogy találunk valamilyen megoldást. A szerződés az szerződés, neki pedig érvényes kontraktusa van az év végéig, úgyhogy megoldást kell találnunk.”

„Még ha az autó teljesen más is lesz jövőre, mindkét fél számára hasznos lenne a gyakorlás, a közös munka. Lenne értelme számára is, hogy velünk teszteljen, és remek lehetőség lenne. Sokkal inkább a versenyző és a csapat közi kapcsolatépítésről szólna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!