Bottas maradt az élen, Verstappen is a Ferrarik előtt - F1VILÁG.HU

Bottas maradt az élen, Verstappen is a Ferrarik előtt

HIRDETÉS
Tovább folytatta remeklését Japánban a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzője, Valtteri Bottas. A finn a leggyorsabb lett a második szabadedzésen is, megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont, valamint a Red Bull ifjú titánját, Max Verstappent.
2019 Russian Grand Prix, Saturday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

Miközben a teljes szombati napot tájfunveszély miatt törölték Szuzukában, pénteken még száraz időjárási körülmények közepette körözhettek a versenyzők. Az időmérőt a tervek szerint vasárnap, magyar idő szerint hajnali 3 órától futják, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai azonban a második gyakorlás előtt nem sokkal bejelentették, ha valamiért mégsem tudják teljesíteni a kvalifikációt, a második szabadedzés végeredménye határozza meg a rajtsorrendet.

Ebből a szempontból pedig igenis van jelentősége annak, hogy milyen sorrendben végeztek a versenyzők a köridők tekintetében általában jelentéktelen második edzésen.

1 perc 27,785 másodperces idejével Valtteri Bottas volt a leggyorsabb: a Mercedes versenyzője kerek 1 tizeddel volt gyorsabb, mint a hatodik világbajnoki címére pályázó Lewis Hamilton, a harmadik helyen pedig ezúttal Max Verstappen zárt a Red Bull-lal.

Fotó: Ferrari

A Ferrarik ugyan valamivel közelebb kerültek a második tréningen, ám Charles Leclerc még így is bő 3, Sebastian Vettel pedig közel 6 tizedes hátránnyal végzett a 4., illetve 5. helyeken. Mögöttük a másik Red Bull-lal Alexander Albon zárt.

A top 10-ben zárt még a két McLaren is: Carlos Sainz 7., Lando Norris 10. lett, kettejük között Sergio Perez és Pierre Gasly végzett.

A Renault tovább folytatta vesszőfutását: Daniel Ricciardo 2 másodperces lemaradással csak 17., Nico Hülkenberg pedig csak 18. lett.

Fotó: Renault

A tabella alján ezúttal is a két Williams zárt, ám most Robert Kubica bő 1 tizeddel gyorsabb volt ifjú csapattársánál, George Russellnél.

Mivel a szombati nap programját törölték, a versenyhétvége eseményei vasárnap, magyar idő szerint hajnali 3 órakor folytatódnak az időmérő edzéssel, a futam pedig 7 óra 10 perckor kezdődik.

A második szabadedzés végeredménye:

Hirdetés

Forrás: Twitter / F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!