Bottas: Massa érkezése remek hír a Williamsnek

A Williams istálló ifjú versenyzője, Valtteri Bottas úgy véli, Felipe Massa tapasztalata komoly segítség lehet jövőre a grove-i alakulatnak.


A Williams istálló ifjú versenyzője, Valtteri Bottas úgy véli, Felipe Massa tapasztalata komoly segítség lehet jövőre a grove-i alakulatnak.

A brit istálló hétfőn jelentette be, hogy Pastor Maldonado helyét 2014-ben a Ferraritól érkező brazil pilóta veszi át.

A Williams színeiben idén debütáló Valtteri Bottas úgy véli, mindez remek hír az alakulat számára.

„Jó, hogy Felipe révén ennyi tapasztalat érkezik a csapathoz” – mondta a finn az AUTOSPORT-nak.

„Ha megnézzük, milyen teljesítményt nyújtott a szezon második felében, láthatjuk, hogy nagyon gyors volt Fernandóhoz [Alonso] képest, és nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy 2008-ban kis híján világbajnok lett.”

„Rengeteg tapasztalatot szerzett a Ferrarinál, nagyon sok különböző autót vezetett náluk, és sok problémával is találkozott. És egy olyan csapatnál dolgozott, mely képes volt megoldást találni ezekre. Ez tehát sokat jelenthet számunkra.”

„Mióta Pat Symonds megérkezett, láthattam némi változást a munkamódszerek tekintetében, de a legtöbb változás csak télen következik be.”

Bottas hozzátette, bízik abban, hogy helytáll majd a 11-szeres futamgyőztes oldalán.

„Az embernek hinnie kell ebben, mindketten keményen fogjuk nyomni, hogy pontokat szerezzünk a csapatnak, és javítsunk az autón.”

„Természetesen arra számítok, hogy meglesz a tempóm, és esetleg meg tudom verni őt. Felipe egy remek srác, nagyon tisztelem őt, mint versenyzőt, ráadásul nagyon gyors és tapasztalt is. Emellett nagyon okos is, szóval biztos vagyok benne, hogy jövőre előremozdíthatjuk a csapatot, és jobbá tehetjük az autót.”

„Jó lesz együtt dolgozni vele, egyáltalán nem lesznek problémák, alig várom már.”

A finn versenyző kifejtette, bár csapata sokat küszködött idén, meg sem fordult a fejében, hogy elhagyja a Williamst.

„100 százalékig elkötelezett vagyok a Williams iránt. Mindig is itt akartam folytatni 2014-ben, és remélhetőleg még tovább is maradhatok. Tőlük kaptam lehetőséget arra, hogy bemutatkozzak a Forma-1-ben – először tesztpilótaként, majd versenyzőként –, szóval olyanok nekem, mint egy igazi család.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!