Bottas: Még egy ilyen hétvégét nem engedhetek meg!

Fotó: Mercedes
2019 Canadian Grand Prix, Saturday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, a 2019-es szezon során nem engedhet meg magának még egy olyan gyenge hétvégét, mint amilyet Kanadában is teljesített.

A finn versenyző hátránya 29 pontra nőtt az összetettben csapattársához, Lewis Hamiltonhoz képest, aki a montreali versenyen idei ötödik futamgyőzelmét szerezte meg.

Bottas a hatodik helyről rajtolva csak a negyedik pozícióban ért célba Kanadában, így idén először fordult elő, hogy az egyik Mercedes-pilóta nem tudott dobogóra állni.

Bár Bottas azt mondja, „nem érezte olyan nehéznek” a montreali hétvégét, nagy árat fizetett azért hogy az időmérőn döntő pillanatokban hibázott.

„Nagyon jónak éreztem a dolgot a Q1-ben és a Q2-ben. A Q2-ben már tisztább képet kaptam arról, hogyan javíthatnék, és hol kell gyorsulnom, és nagyon magabiztos voltam” – mondta a Mercedes versenyzője.

„És aztán tényleg egy buta hiba miatt veszítettem jó néhány pontot, ami nyilván idegesítő. Nem igazán engedhetek meg ilyen hétvégéket, ha a vb-címért akarok harcolni. Tovább kell lépnem.”

„Talán ez egyfajta ébresztő volt ismét. Meggyőződésem, hogy tanulni fogok belőle. Ami engem illet, én gondolatban már a Francia Nagydíjra készülök.”

Arra a kérdésre, hogy problémát okoz-e számára az, hogy megbirkózzon a vb-címért folyó küzdelem jelentette nyomással, a rutinos versenyző így felelt: „Nem, nincs rajtam nyomás. Nagyon elégedett vagyok a helyzetemmel és azzal, ahogy a dolgok mennek az év eleje óta.”

„Élvezem. Az időmérőn most elkövettem egy hibát. Talán túlságosan is próbálkoztam a végén. Megesik az ilyen. Nem mondanám azt, hogy az elmúlt pár versenyen bárminek is köze volt a nyomáshoz.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!