Bottas: Még jobb lett az autónk egyensúlya! - F1VILÁG.HU

Bottas: Még jobb lett az autónk egyensúlya!

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzői már múlt héten sem panaszkodhattak autóikra, Valtteri Bottas szerint azonban a W11-es egyensúlya a második silverstone-i hétvégére még jobb lett.
2020 70th Anniversary Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A finn versenyző csapattársa, Lewis Hamilton mögött a 2. legjobb idővel zárta a 70. évforduló Nagydíjának pénteki edzésnapját.

Bottas a szabadedzések után azt mondta, a köridőt tekintve nincs nagy különbség a lágy és a közepes keverékű gumik között, előbbi keverékkel azonban nem könnyű boldogulni.

„Rengeteget tanultunk múlt héten, szóval az alapbeállítások jók voltak pénteken” – nyilatkozta a Mercedes versenyzője, kinek szerződését nemrég hosszabbította meg a csapat 2021-re.

„Sokkal kényelmesebben éreztem magam az autóban, mint a versenyen, vagy az időmérőn, szóval már most úgy tűnik, hogy az egyensúly rendben van. Nagy hangsúlyt fektettünk a gumikra, és úgy tűnik, nincs nagy különbség a közepes és a lágy keverék között egy körön.”

„A lágy küszködik a gyors kanyarokban, főleg ebben a nagy melegben, és ha sok üzemanyaggal körözünk. Meg fogunk vizsgálni minden opciót, és megbizonyosodunk arról, hogy megfelelő tervvel állunk elő az időmérőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!