Bottas: Még kezelhető a ponthátrány Hamiltonhoz képest - F1VILÁG.HU

Bottas: Még kezelhető a ponthátrány Hamiltonhoz képest

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, továbbra is biztos abban, hogy 2019-ben legyőzheti ötszörös világbajnok csapattársát, Lewis Hamiltont, és felülhet a királykategória trónjára.
Fotó: Mercedes

Bottas remek formában kezdte a szezont, az elmúlt két versenyen azonban nem tudta megszorongatni Hamiltont, emiatt pedig 29 pontra nőtt hátránya a címvédővel szemben.

A finn versenyző azt mondja, meggyőződése, hogy legyőzheti Hamiltont a világbajnoki címért folyó küzdelemben – főleg azért, mert még összesen 364 pontot lehet gyűjteni az idény végéig!

„Nem kétséges” – mondta a Mercedes versenyzője csütörtökön.

„Úgy emlékszem még az utolsó győzelmemre és pole pozíciómra, mintha tegnap lett volna. A pontkülönbség Lewishoz képest pedig… még kezelhető. 14 verseny van hátra, rengeteg pontot lehet gyűjteni, szóval most arra kell koncentrálnom, hogy behúzzam ezeket a győzelmeket, és begyűjtsem a nagy pontokat.”

„Rendkívül nagy a küzdelem idén Lewis és köztem. Azt gondolom, az év során hol egyik, hol másik oldalra billen a mérleg nyelve, és az elmúlt két versenyen bizonyos okok miatt nem tudtam a legtöbb pontot begyűjteni. De semmi sem változott, Montreal után mindent a nulláról kezdünk: továbblépek és újra próbálkozom.”

Bottas azt mondja, bár a Francia Nagydíjnak otthont adó Paul Ricard versenypálya kanyarjai miatt jobban fekszik majd a Mercedes autóinak, mint a montreali aszfaltcsík, a Ferrari az egyenesekben itt is előnyben lesz.

„Meggyőződésem, hogy ez a versenypálya kedvezőbb lesz számunkra, mint a montreali volt. De van néhány igazán hosszú egyenes, ez komoly előnyt jelent a Ferrarinak, főleg az időmérőkön. Úgyhogy szoros küzdelemre számítok, és nem úgy érkeztem meg erre a hétvégére, hogy azt gondolom, elöl vagyunk. Szerintem mindig ez a helyes mentalitás. Meg kell próbálnunk a legtöbbet kihozni a csomagunkból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!