Friss hírek

Bottas: Meg tudom nyerni az idei bajnokságot

A Mercedes ifjú versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, meg van győződve arról, hogy megnyerheti a világbajnoki címet a 2017-es Forma-1-es idényben.

Bottas hátránya jelenleg 33 pont a világbajnoki tabellán éllovas Sebastian Vettel mögött, míg csapattársától, Lewis Hamiltontól mindössze 19 ponttal van lemaradva.

Bottas a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon a 3. helyen ért célba – noha a verseny korábbi szakaszában előzékenyen elengedte maga mellett Hamiltont, hátha az angol képes lesz legyűrni a Ferrarikat.

Mivel Hamilton nem járt sikerrel, végül visszaadta a 3. helyet Bottasnak. A finn elárulta, nagyra értékeli mindezt.

„Nem minden csapattárs tette volna meg ezt dobogós helyről, másfelől viszont dühös lettem volna, ha Lewis nem tartja magát a megállapodáshoz” – vallotta be a finn.

„A csapat már az elején világossá tette, hogy mindketten azonos bánásmódban részesülünk. Ugyanazok az eszközök állnak rendelkezésünkre, nincs egyes vagy kettes számú versenyző, és hittem abban, hogy valóban így van.”

„A világbajnoki címért harcolok, és ez az egész természetesen a saját pályafutásomról is szól. Nem akarok Lewis árnyékában versenyezni.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint megnyerheti-e idén a világbajnoki címet, Bottas így felelt: „Igen. Világbajnok lehetek. Még 9 verseny hátravan, és hiszem, hogy legyőzhetem Lewist és Sebastiant [Vettel]. Kétszer már sikerült is idén.”

„És egyre jobb vagyok. Nincs határ számomra. Soha nem mondanám azt, hogy egyik riválisom jobb nálam. Hiszek magamban.”

Bottasszal az idény elején 1 évre szóló megállapodást írt alá a Mercedes, a finnek pedig még nincs érvényes szerződése 2018-ra. Az ifjú versenyző ennek ellenére nem aggódik.

„Gyakran előfordult már velem, hogy az idény ezen szakaszában még nem tudtam, hogy alakul a jövőm, szóval van már gyakorlatom ebben. De rendben van ez így, jól érzem magam a csapatnál, és eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptam. Szóval nem igazán aggódom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!