Friss hírek

Bottas: Meglepne, ha büntetnének a bokszutcai megpördülés miatt

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője szerint a versenybíráknak nincs okuk arra, hogy megbüntessék őt az F1-es Stájer Nagydíj második szabadedzésén történt incidens miatt.

Bottas a Stájer Nagydíj második szabadedzésén a kerékcseréről kijövet, kigyorsítást követően megpördült a bokszutcában, éppen a kint várakozó McLaren-szerelők előtt – szerencsére baleset nem történt, azonban ijesztő pillanatok voltak a közelben tartózkodók számára. 

„Megpördültem. Kipróbáltunk valami mást, amikor a bokszból jöttem kifelé, és volt néhány eltérés ahhoz képest, amit a kerékkipörgetésnél tenni szoktunk” – nyilatkozta Bottas az esetről. 

Bottast a versenybírák azonnal beidézték a szabadedzést követően, azonban a finn pilóta nem számít arra, hogy szankcionálják a történteket. 

„Meglepődnék, ha lenne büntetés. Ez egy normális hiba, megtörténik. De biztos vagyok benne, hogy teljesen meg akarják érteni, hogy mi történt.”

Az incidenst követően a McLaren csapata segített Bottasnak helyes irányba állni, majd a történtek után azonnal jeleztek Michael Masi versenyigazgatónak: „Michael, ez abszolút nevetséges” – mondta Paul James, a csapat menedzsere. „Elsodorhatta volna a srácokat és a bokszutca falát is.”

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl így nyilatkozott a történtekről: „Ez nyilvánvalóan egy ijesztő pillanat volt, de végső soron megtörténhet az ilyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!