Költségplafon-ügy

Bottas megvárná az Audit és nyerne vele

Valtteri Bottas szerint minden esély megvan arra, hogy a Sauber Forma-1-es istállója az Audi 2026-os érkezésével ismét visszatérjen a száguldó cirkusz élmezőnyébe. Szeretné megvárni a csapat következő sikerkorszakát.

Igazán reményteli lehet most a hangulat a Sauber Forma-1-es istállójánál, ugyanis az Audi a Belga Nagydíj pénteki napján hivatalosan bejelentette, hogy 2026-ban motorgyártóként csatlakozik az F1 mezőnyéhez. Arra egyelőre nem tértek ki, hogy melyik csapattal szövetkeznek, ám minden jel arra mutat, hogy az a Sauber istállója lesz a nyertes, ami jelenleg az Alfa Romeo színeiben versenyez. Valtteri Bottas, a csapat vezérpilótája ennek kapcsán elárulta: szerinte minden esélyük megvan arra, hogy a szövetség által visszatérjenek az élmezőnybe.

„A gyárat és az ott dolgozókat figyelembe véve igen, ez lehetséges. A tény azonban az, hogy bizonyos csapatok több munkaerővel rendelkeznek. A gyártást tekintve ebből a szempontból hátrányban vagyunk, ami azt takarja, hogy hiába rendelkezünk egy megrajzolt és szélcsatornában letesztelt alkatrésszel, azt nem tudjuk elég gyorsan legyártani és felszerelni az autóra. Az általam látottak alapján a szélcsatorna, a gyárak és a gyártósor azonban a helyükön vannak. Semmi akadályát nem látom annak, hogy képesek legyünk nyerni.”

Hirdetés
 

Az Alfa Romeo jelenleg a konstruktőri világbajnokság hatodik helyét foglalja el. 2012 óta ez a legjobb helyezése – abban az évben a csapat négyszer a dobogóra is felállhatott. Egyetlen futamgyőzelme Robert Kubica nevéhez fűződik, aki a 2008-as Kanadai Nagydíjon győzedelmeskedett. Bottas elárulta, az Audi 2026-os érkezésével a saját jövőbéli tervei is kirajzolódni látszanak: szeretné megvárni a német márka debütálását, ami a reményei szerint az élmezőnybe repíti a Saubert.

„Jelenleg úgy érzem, hogy képes vagyok rá. Nagyon élvezem itt. Szerintem még mindig gyorsan vezetek. Úgy gondolom, még sokat adhatok ennek a sportnak” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas megvárná az Audit és nyerne vele
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!