Bottas menedzsere minden opciót körüljár

Egyelőre minden opciót nyitva hagy pártfogoltja, Valtteri Bottas számára a jövőt illetően a finn versenyző menedzsere, Didier Coton.


Egyelőre minden opciót nyitva hagy pártfogoltja, Valtteri Bottas számára a jövőt illetően a finn versenyző menedzsere, Didier Coton.

A hétvégi Spanyol Nagydíjat megelőzően Bottas cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint előszerződést kötött a Ferrari csapatával.

Menedzsere, Didier Coton a minap megerősítette, valóban nem igazak az erről szóló hírek. A szakember azt mondja, teljes mértékben elkötelezettek a Williams iránt, ám hogy az ifjú versenyző hol folytatja jövőre, még nyitott kérdés.

„Számunkra a teljes csomag fontos, a versenyzőnek is vannak bizonyos kikötései, márpedig Valtteri versenyeket akar nyerni, világbajnok akar lenni, nekünk pedig ezen kell dolgoznunk” – mondta Coton az AUTOSPORT-nak.

„Ez megvalósulhat a Williamsszel, vagy egy másik csapattal is. Minden opciót megvizsgálunk majd, hogy hosszú távon elérhesse céljait.”

„Természetesen számomra a Williams egy topcsapat. Pár éve nehéz időket éltek meg, de ez megtörtént számos élcsapattal is. De tudjuk, mennyi potenciál van bennük, mit értek el a múltban, és mit érhetnek el a jövőben.”

A szakember kifejtette, nem könnyű megfelelő ülést találni Bottas számára, hiszen számos tényezőt számításba kell venni.

„A koncepció az, hogy segítsünk egy sportembert karrierjében úgy rövid, mint hosszú távon – és ahhoz, hogy lépésről-lépésre haladhassunk, hosszú távra szóló elképezésekre van szükség. Tisztában kell lenni azzal, az adott sportoló, versenyző mit akar elérni – és aztán meg kell találni a módját, hogyan valósítsuk meg azt.”

„Rengeteg feladatot kell megoldani, meg kell vitatni ezeket a versenyzővel is, hiszen elvégre ő az, aki meghozza a végső döntést. Azt fogjuk tenni, amit tennünk kell, a Williams pedig természetesen egy olya csapat, mellyel tárgyalásokat kell folytatnunk.”

Majdhogynem biztos, hogy Bottas menedzsmentjének listáján a Ferrari is szerepel, Kimi Räikkönen szerződése ugyanis az idei év végén szintén lejár jelenlegi csapatánál.

„Valtteri nagyon óvatos volt azzal, amit mondott, hogy ne sértsen meg senkit, hiszen nagyon tiszteli saját csapatát, és keményen dolgozik Williamsért” – mondta Coton.

„Szintén figyelembe kell venni, hogy Kimi a honfitársa, a Scuderiának pedig jó kapcsolata van a versenyzőivel. Valtteri nem az a fajta fickó, aki olajat önt a tűzre, szóval nagyon óvatos volt, és próbált annyira diplomatikus lenni, amennyire csak lehet.”

„Való igaz, hogy nincs szerződése a jövő évre, de ez nem olyasvalami, amit napokon belül megoldunk és aztán bejelentünk. Higgadtnak kell maradnunk ebben a kérdésben. Ami a Ferrari-pletykát illeti: nem tudom, honnan ered. Nagyon érdekes, de abszolút nem igaz.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!