Bottas: Minden ezredmásodperc döntő lehet az időmérőn! - F1VILÁG.HU

Bottas: Minden ezredmásodperc döntő lehet az időmérőn!

Minden ezredmásodperc döntő lehet a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzésén, annyira szoros ugyanis a mezőny – ezt mondja a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas.

A finn pilóta a 2. legjobb időt autózta a barcelonai nyitónapon, mindössze 139 ezredmásodperccel lemaradva csapattársától, a vb-címvédő Lewis Hamiltontól.

Bottas elégedetten nyilatkozott a pénteken elvégzett munkát illetően, ám fontos lesz, hogy a szombati időmérőre tovább gyorsuljanak.

 

„Szolid napunk volt, az autó érzésre nem volt túl rossz, és nem voltak különösebb egyensúllyal kapcsolatos problémák sem, úgyhogy meglehetősen elégedett vagyok” – mondta a finn pilóta.

„A kulcs az lesz, hogy a lágy gumik mindkét tengelyen már az első körtől kezdve jól működjenek, mert nagyon aprók a különbségek. Ma este a szokásos procedúrát végezzük: finomhangoljuk a beállításokat, amennyire csak lehet, mert tudjuk, hogy minden ezredmásodperc döntő lehet az időmérőn.”

Bottas hozzátette, véleménye szerint nagyon izgalmas kvalifikációra van kilátás.

„Az egész mezőny nagyon szorosnak tűnik, és a Ferrari is erős volt ma. Nekünk viszont a saját teljesítményünkre kell fókuszálnunk, és a legtöbbet kell kihoznunk ebből a csomagból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!